Eerste supports geplaatst van Stunt Pilot in Silverwood Theme Park

Vorig jaar kwam er groot nieuws naar buiten over het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park. Ze kondigde namelijk aan om in 2021 een nieuwe achtbaan te openen. Het gaat over een Single Rail Coaster van de Amerikaanse fabrikant RMC die in het teken zal staan van vliegtuigshows. Ondertussen werden de eerste supports geplaatst.

 

Het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park, gelegen in het noordwesten van het land, gaat in 2021 uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. Het betreft een Single Rail Coaster met Raptor Track, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC). De rollercoaster krijgt de naam Stunt Pilot, verwijzend naar de stuntshows met vliegtuigen die tot 1996 dagelijks in Silverwood Theme Park te zien waren.

 

Eind vorig jaar, twee maanden na de aankondiging van het project, gingen de bouwwerkzaamheden van start. Ondertussen zijn de eerste supports geplaatst en zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voor ook de eerste track geplaatst zal worden.

 

Stunt Pilot zal een hoogte krijgen van 34,4 meter en een drop bevatten van 30,5 meter. Op het parcours van 548,6 meter zal er een snelheid bereikt worden van 83,7 km/u. De first drop is 90° en er zullen 3 inversies in het parcours verwerkt zitten. Het gaat over een Dive Loop, Cutback en een Corkscrew. Dit alles op een track met een enkele rail, waardoor de bezoekers een unieke ervaring krijgen.

Het wordt dezelfde achtbaan als RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas die beide in 2018 openden. Vorig jaar moest Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure openen, de grootste in haar soort, maar door het coronavirus is de opening uitgesteld naar 2021.

 

De bouw van Stunt Pilot kan je hier op de voet volgen.

 

Bron & foto: Silverwood Theme Park