Track compleet van nieuwe rollercoaster in Djurs Sommerland

Het Deense pretpark Djurs Sommerland is bezig met de bouw van een nieuwe Powered Coaster. Deze komt te liggen in een nieuw gethematiseerd dinosaurusgebied. Ondertussen is het laatste trackdeel geplaatst. Toch zal het gebied en de achtbaan pas openen in 2022.

 

In de zomer van 2020 doken de eerste foto’s van de bouwwerf op. Niet veel later bleek de nieuwe achtbaan een Powered Coaster te worden van de Duitse fabrikant Mack Rides. In september kwamen de eerste trackdelen aan en in november werden de eerste trackdelen geplaatst.

De afgelopen maanden werd verder gewerkt aan de attractie en ondertussen is zelfs het laatste trackdeel geplaatst. Ondanks dat de achtbaan al compleet is enkele maanden voor de start van het nieuwe pretparkseizoen, zal de rollercoaster en het themagebied pas openen in 2022.

Djurs Sommerland bouwt sinds 2008 geregeld een nieuwe rollercoaster. Zo kwam Piraten in 2008, dit is een Intamin Mega-Lite rollercoaster. In 2011 werd de Mack Rides watercoaster Skatteøen geopend. In 2013 opende de gelanceerde achtbaan Juvelen die gebouwd werd door Intamin. In 2015 kwam er een familieachtbaan bij met Vilde Hønsejagt gebouwd door Zierer. In 2017 mocht Intamin opnieuw een achtbaan bouwen, deze keer was het hangende achtbaan met de naam DrageKongen. De laatste toevoeging is de kinderachtbaan Jungle Rally gebouwd door Zierer in 2018.

 

Het volledige project van de nieuwe Powered Coaster kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Roller Coaster Club Denmark