Lagotronics Projects geeft darkride Stalen Monsters in het Spoorwegmuseum een upgrade

In de darkride Stalen Monsters van het Spoorwegmuseum in Utrecht maken de bezoekers een avontuurlijke rit in een voertuig dat over echte rails rijdt. Onlangs gaf het Nederlandse bedrijf Lagotronics Projects de attractie een upgrade.

 

Lagotronics Projects heeft de opdracht gekregen om de technologie van de populaire darkride, Stalen Monsters, in het Spoorwegmuseum Utrecht te updaten. Deze unieke attractie rijdt op echte treinrails en is al sinds de aankomst 15 jaar geleden zeer geliefd bij de bezoekers van het museum. Om deze attractie een tweede leven te geven, werd het bedrijf gevraagd om de totale beleving van de darkride te vernieuwen en optimaliseren.

Het museum wil de verbinding tussen het spoor en de samenleving verkennen. Ook het spoor gerelateerd erfgoed in Nederland behouden. Tot slot wil het museum het beheren en de rol ervan in technologische en economische ontwikkelingen in het verleden, het heden en de toekomst benadrukken.

 

Technische upgrade

Lagotronics Projects zorgde ervoor dat de technologie achter de attractie volledig gemoderniseerd werd. Zowel de software als hardware werd volledig vernieuwd. Daarnaast zijn ook de speciale effecten en verlichting gereviseerd en is de zolder gedeeltelijk gerenoveerd om de bezoekerservaring te versterken.

 

De attractie heeft nu een nieuwe verhaallijn en een geïntegreerde quiz. Bovendien zijn de in- en uitgang ook aangepast om ze meer in het oog te laten springen.

Het gehele lichtplan is onder handen genomen met energiezuinige RGB-ledverlichting om sfeer te creëren en het mengen van kleuren mogelijk te maken. Ook is deze technologie veel energiezuiniger.

Om de bezoekers meer informatie te verschaffen over de attractie werden in tussenruimtes full color prints en projecties geplaatst.

 

Bron en foto: Lagotronics