Coney Island krijgt vier nieuwe rollercoasters in 2021

Het kan niet op voor de inwoners van Brooklyn in de Amerikaanse staat New-York. In 2021 zullen daar op het schiereiland Coney Island maar liefst 4 rollercoasters openen. Zowel het bekende Luna Park als het iets minder bekende Deno’s Wonder Wheel Amusement Park openen elk 2 achtbanen.

 

De stad Brooklyn in de Amerikaanse staat New-York heeft vier 4 pretparken. Twee daarvan zijn gelegen op het schiereiland Coney Island vlak aan het strand Coney Island Beach. Het gaat om het zeer bekende Luna Park die voorkomt in de laatste scène van de film “Spider-Man: Homecoming” en die ook de legendarisch houten achtbaan Cyclone in haar bezit heeft die opende in 1927. Deno’s Wonder Wheel Amusement Park is eveneens op Coney Island gelegen en wordt langs drie zijden van het park omsingeld door Luna Park.

 

Luna Park:

Luna Park heeft momenteel al zes achtbanen in handen. De bekendste is Cyclone, een houten achtbaan die in 1927 opende en destijds de snelste rollercoaster ter wereld was. Een andere blikvanger van het park is Thunderbolt, een looping coaster van Zamperla waarbij bezoekers met drie naast elkaar zitten. Ook de Steeplechase mag niet vergeten worden, die is een Moto Coaster die eveneens gebouwd is door Zamperla.

Ook de twee nieuwe achtbanen voor 2021 worden beide gebouwd door Zamperla net zoals alle andere achtbanen van het park en de meeste attracties. Dit komt omdat Luna Park wordt uitgebaat door Zamperla zelf. De eerste nieuwe achtbaan is een Mini Mouse en de tweede nieuwe achtbaan wordt een Junior Coaster van 400 meter lang, 15,2 meter hoog en die een snelheid van 42 km/u zal behalen.

 

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park:

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park had tot nog toe slechts 1 kleine achtbaan in handen, namelijk Sea Serpent die gebouwd werd door E&F Miler Industries en opende in 1999. Daar komen nu eveneens twee achtbanen bij. De kleinste is een Micro Coaster van SBF Visa Group. De grootste wordt een heuse Suspended Family Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze zal 20,7 meter hoog worden en een snelheid behalen van 54,7 km/u. De achtbaan zal boven de toegangspoort van het park rijden.

 

Bronnen: rcdb, usatoday

Foto: usatoday