Mini-Europe verdwijnt dan toch niet van de Brusselse Heizel

Vandaag liet het miniatuurpark Mini-Europe via haar sociale media-kanalen weten dat men toch zal mogen verder bestaan op de huidige locatie. Normaal gezien zou het park moeten verdwijnen voor de komst van het Neo-Européa-project.

 

Mini-Europe was al een tijdje gesloten vanwege de COVID-19 problematiek. Zo zag het ernaar uit dat het park haar gestelde einddatum zelfs niet kon halen. Want normaal gesproken zou 31 december 2020 de laatste openingsdag worden van dit park. Het park was ondertussen al begonnen met het inpakken van haar maquettes, die in opslag zouden gaan. Oprichter Thierry Meeus wou op die manier op een andere locatie opnieuw beginnen. Dit vertelde hij in een interview met het magazine Brakesection.

Jarenlang was de toekomst onzeker voor dit park door de komst van het Neo-Européa-project (een groot winkel- en vrijetijdscentrum). Nu blijkt dat het park hiervan onderdeel zal worden. Dankzij een ondertekende overeenkomst tussen Brussels Expo, Unibail-Rodamco-Westfields en Mini-Europe, kan het park vandaag het heuglijke nieuws melden te heropenen op 29 maart 2021, maar ook dat ze de komende jaren zeker en vast niet zullen verdwijnen.

 

Uitkijken naar de toekomst

Mini-Europe trok normaal ongeveer 400.000 bezoekers, behalve afgelopen jaar uiteraard. Door alle coronatoestanden kwamen amper 64.000 bezoekers over de vloer. Toch kijkt Thiery hoopvol naar de toekomst en wordt zelfs gedacht aan nieuwe investeringen. Met deze investeringen zou het park op zich niet hard veranderen, maar wil men inzetten op meer animatie en entertainment. Het park zal ook een nieuw gebouw krijgen, met daarin een restaurant.

 

 

Bronnen: Mini-Europe, Brakesection, Vrt News