Onzekere toekomst voor Arkham Asylum in Warner Bros. Movie World

Het lijkt er op dat het over and out is voor Arkham Asylum in Warner Bros. Movie World. Het gaat om een Inverted Coaster die meerdere malen overkop gaat en die gebouwd werd in 1995 door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De attractie was in 2020 al een volledig jaar buiten werking.

 

Het lijkt er op dat er opnieuw een grote achtbaan zal verwijderd worden gelegen aan de Gold Coast in het Australische Queensland. In 2016 verdween Wild Mouse uit Aussie World, dit was een zeldzame houten wilde muis achtbaan en in 2019 verdween Tower of Terror II uit Dreamworld, dit was de 4de hoogste en 6de snelste achtbaan ter wereld. Nu is ook de toekomst voor Arkham Asylum in Warner Bros. Movie World erg onzeker.

Arkham Asylum – Shock Therapy, zoals de volledige naam luidt, is een Suspended Looping Coaster die gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Vekoma in 1995. De achtbaan was al heel het seizoen 2020 buiten werking en nu heeft Warner Bros. Movie World ook alle referenties naar de attractie van haar website verwijderd. Ook is de looping coaster van het parkplan verdwenen.

 

Arkham Asylum is de achtbaan met de meeste inversies in Oceanië, de rollercoaster gaat namelijk vijfmaal overkop. Deze behaalt tijdens de rit een snelheid van 80 km/u en is 33,3 meter hoog. Het parcours van 765 meter is zeer gelijkaardig aan de Vampire uit Walibi Belgium en de Condor uit Walibi Holland, maar hier is er een extra helix in het parcours, net voor de remmen. Warner Bros. Movie World heeft voorlopig nog geen officieel statement gemaakt over de rollercoaster.

 

 

 

 

Bron: Gold Coast Theme Parks