Oost-Europa: Deel 16 – Hongaarse rodelbanen

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Vandaag stond een dagje in Hongarije op de planning. We begonnen in het noordoosten van het land en reden diagonaal naar beneden richting het zuidwesten. Vandaag vertellen we over enkele rodelbanen die we tegenkwamen en morgen vertellen we over ons verblijf aan het toeristische Balatonmeer waar we de dag afsloten.

 

Zemplén Kalandpark:

Zemplén Kalandpark blijkt een erg toeristische locatie te zijn. We stonden al 10 minuten voor opening aan de poort, maar dit was blijkbaar niet vroeg genoeg, want een lange rij aan de kassa was toen al gevormd. In Zemplén Kalandpark vind je onder andere de rodelbaan Bob Pálya. Deze werd gebouwd door Wiegand in 2008. De alpine coaster heeft een mooie lengte van 1566 meter.

Mibob:

Bij Mibob vinden we de rodelbaan Bob Pálya terug. Dit is een alpine coaster met een bescheidenlengte van 550 meter. De alpine coaster werd gebouwd in 2007 door de Duitse fabrikant Wiegand. Voor ons was het even zoeken naar waar de rodelbaan juist gelegen was. Het hielp niet dat we juist de wegwijzer gemist hadden in het bos waar deze gelegen is.

Oxygen Adrenalin Park:

Oxygen Adrenalin Park bevat een aantal hoogteparcours, maar wij kwamen uiteraard voor de rodelbaan. Dit is de Mátra Bob die in 2006 gebouwd werd door Wiegand. Het gaat hier om een alpine coaster van 580 meter lang.