Plannen voor RMC Raptor in Six Flags Magic Mountain voorwaardelijk goedgekeurd

Het Amerikaanse Six Flags Magic Mountain heeft vergevorderde plannen om in 2022 een gloednieuwe achtbaan van formaat te openen. De bouwaanvraag die in voorjaar van 2020 werd ingediend is ondertussen voorwaardelijk goedgekeurd. Ook de trackproductie ging al van start en daaruit blijkt dat het om een Raptor achtbaan gaat van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction.

 

Six Flags Magic Mountain, gelegen in de Amerikaanse staat California, opende rond de jaarwisseling 2019-2020 nog maar net haar nieuwste achtbaan met West Coast Racers. Toch heeft het park al meteen plannen voor een volgende grote nieuwe achtbaan. Origineel was het de bedoeling om de achtbaan te openen in 2021, bij de 50ste verjaardag van het park, maar de coronacrisis heeft dit een jaartje uitgesteld naar 2022.

 

Voorwaardelijke goedkeuring:

Op de bouwaanvraag die werd ingediend in het voorjaar van 2020, is een nieuwe achtbaan te zien in het gebied waar de recentelijk verwijderde Green Lantern achtbaan zich bevond. Ook het stationsgebouw van Green Lantern zou hergebruikt worden voor de nieuwe achtbaan. Ondertussen zijn deze plannen voorwaardelijk goedgekeurd door de autoriteiten waardoor een belangrijke hindernis overwonnen is.

 

Trackproductie:

Enkele weken na de onthulling van de bouwplannen, werd er al gestart met de productie van de eerste onderdelen voor deze achtbaan. Op het terrein van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Contruction werden namelijk de eerste baandelen gespot met het opschrift “SFMM”: een afkorting die verwijst naar Six Flags Magic Mountain. Daaruit blijkt dat het om zogenaamde Raptor Track gaat die we kennen van op hun Single Rail Coasters. De baandelen worden nog gezandstraald en krijgen een likje verf vooraleer ze volledig klaar zijn.

 

Lay-out:

Het meest intrigerende aan de bouwplannen is de ingetekende lay-out van de achtbaan. Deze is namelijk bijna identiek aan de in opbouw zijnde Jersey Devil Coaster in het zusterpark Six Flags Great Adventure. Het enige verschil is dat het stationsgebouw, de laatste remsectie en de onderhoudsruimte nu niet in het verlengde van de achtbaanlay-out zelf liggen. Ook is er op het einde van de lay-out, aan de zwarte donkere lijn, een extra element te zien.

Jersey Devil Coaster:

Jersey Devil Coaster is een in opbouw zijnde Raptor achtbaan van de Amerikaanse achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction, wiens opening gepland staat voor 2021. Het is, tot op heden, de langste, snelste en hoogste Single Rail Coaster op de planeet: een achtbaan die slechts op een rail rijdt in plaats van op twee aparte. De rit start met een 39,6 meter hoge kettinglift, waarna bezoekers een parcours afleggen van ruim 900 meter lang tegen een maximale snelheid van 93,3 km/u. Ook gaan de inzittenden maar liefst drie keer overkop. Hieronder is de rit al te beleven, die waarschijnlijk een bijna identieke kloon krijgt in California.

 

Bron: epicla lacountry