Achtbanen Cobra en Kanonen worden opgebouwd in Lost Island Theme Park

De bouwwerkzaamheden aan het gloednieuwe pretpark Lost Island Theme Park, in de Amerikaanse staat Iowa, zijn ondanks de coronacrisis, volop aan de gang. Het pretpark kreeg meteen grote aandacht van de internationale pretparkfans. Niet alleen omdat er een investering van 100.000.000 dollar mee gepaard gaat, maar ook omdat het zowel de gelanceerde achtbaan Kanonen afkomstig uit het Zweedse pretpark Liseberg en Cobra uit Zuid-Afrikaanse pretpark Ratanga Junction, heeft opgekocht.

 

Lost Island Waterpark is een waterpark dat geopend werd in 2001 in Waterloo, gelegen in de Amerikaanse staat Iowa. In 2019 bracht het waterpark naar buiten dat het een pretpark zal bouwen van maar liefst 100 miljoen dollar. Het pretpark zal een oppervlakte krijgen van 809.365m² en moet openen in 2022.

Het pretpark wordt opgedeeld in 5 zones die elk hun eigen thema krijgen. Er komen heel wat attracties zoals een vrijevaltoren, Sky Fly attractie, een log flume (ook wel boomstammetjes genoemd), een frisbee attractie, splash battle, 3 rollercoasters en vele andere.

 

 

Kanonen uit Liseberg:

Een van deze achtbanen is Kanonen uit het Zweedse pretpark Liseberg. Het gaat om een gelanceerde looping coaster die gebouwd werd in 2005 door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. De attractie wordt door een hydraulische lancering in 2 seconden tot een snelheid van 75 km/u gebracht. Tijdens het 440 meter lange parcours gaan de bezoekers tweemaal overkop. De achtbaan is 24 meter hoog en heeft een drop van 90 graden. De rollercoaster maakte in Liseberg haar laatste rondjes in 2016.

 

Cobra uit Ratanga Junction:

Naast Kanonen en een kleine kinderachtbaan komt er nog een andere grote achtbaan. Dit is Cobra uit het voormalige Zuid-Afrikaanse pretpark Ratanga Junction. Het gaat om een Suspended Looping Coaster (SLC) van de Nederlandse fabrikant Vekoma die de standaard lay-out heeft maar met een extra helix op het einde. De achtbaan heeft een hoogte van 33,3 meter en een snelheid van 80 km/u. Tijdens de rit van 765 meter lang gaan de bezoekers 5 keer overkop.

 

Bouwwerken:

Eind 2019 gingen de eerste grondvoorbereidingswerken van start. Tijdens de coronacrisis lagen de bouwwerkzaamheden echter niet stil en werd er in alle stilte verder gewerkt aan het nieuwe pretpark. Ondertussen staat al een groot deel van de Suspended Looping Coaster overeind. Ook de eerste track van de gelanceerde looping coaster zijn inmiddels geplaatst. Dat is te zien op foto’s die CoasterFix naar buiten bracht op hun sociale media.

Foto’s: CoasterFix, David Marvitz