Zware brand in Playland’s Castaway Cove

Er is een zware brand uitgebroken in het Amerikaanse pretpark Playland’s Castaway Cove. De brand brak uit bij de hoofdingang van het park. Grote zwarte rookwolken waren van ver te zien, gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse.

 

Het Amerikaanse pretpark Playland’s Castaway Cove heeft er bovenop de coronacrisis nog een extra zware zorg bijgekregen. Vandaag is een brand uitgebroken bij de hoofdingang van het park. Hoe groot de schade is en of de brand ondertussen volledig onder controle is, is nog niet helemaal duidelijk.

Het park liet wel meteen weten alle hulpdiensten erg hard te willen danken voor hun snelle inzet, waardoor ongetwijfeld erger vermeden is. Daarnaast zal met zekerheid binnenkort begonnen worden met de heropbouw van de in as gelegde delen van het park. In tussentijd zal de tweede ingang aan de andere kant van het park gebruikt worden om gasten naar binnen te laten wanneer het park heropent.

 

Playland’s Castaway Cove is een pretpark dat we kennen van onder andere de achtbaan GaleForce. Dit is een speciale gelanceerde achtbaan die gebouwd werd in 2017 door S&S Sansei Technologies. Deze achtbaan behaalt een snelheid van 103 km/u en heeft een hoogte van 38,1 meter. Er zit een zeer scherpe drop van 100° in het parcours van 386,8 meter en ook een Kickflip-element dat uniek is aan deze rollercoaster.

 

Update 31 januari 2021

Ingang volledig verwoest net zoals de volledige arcadehal, Dairy Queen, de Hamburger Construction Company en Brume Juice. Drie naastgelegen achtbanen brandden net niet af, het gaat om GaleForce (blauw), Wild Waves (grijs) en Whirlwind (oranje).

 

 

Video: FlyGoalScoredBy