Walygator Parc krijgt een nieuwe naam in 2021

Het Franse pretpark Walygator Parc krijgt in 2021 een nieuwe naam. Dat nieuws kan onze redactie exclusief onthullen! Het wordt al de vijfde naam voor het pretpark dat eerder ook al door het leven ging als Walibi Schtroumpf en Walibi Lorraine.

 

Op 31 oktober 2020 werd bekendgemaakt dat Walibi Sud-Ouest vanaf 2021 geen Walibi-park meer zal zijn en daarom ook een nieuwe naam krijgt. De nieuwe naam werd plechtig onthuld als Walygator Sud-Ouest, waarmee het pretpark het tweede Walygator park wordt naast het bestaande Walygator Parc in Metz in Noord-Frankrijk.

Door de naamsverandering naar Walygator Sud-Ouest rees de vraag of Walygator Parc dan ook van naam zou veranderen. Onze redactie nam daarom contact op met het Noord-Franse pretpark en nu kunnen we jullie vertellen dat ook dit park een nieuwe naam krijgt.

De nieuwe naam wordt Walygator Grand Est dat veel beter past bij Walygator Sud-Ouest en ook een duidelijk onderscheid maakt tussen de twee parknamen. Het wordt al de vijfde naam voor Walygator Parc. Het pretpark opende in 1989 als Big Bang Schtroumpf. In 1991 werd het pretpark overgenomen door de Walibi Group en veranderde het van naam naar Walibi Schtroumpf. In 2003 verviel de Smurfenlicentie en het pretpark kreeg de nieuwe naam Walibi Lorraine. In 2006 werden de Walibi-parken verkocht aan Compagnie des Alpes, maar Walibi Lorraine zat niet mee in de deal. Daarom ging het vanaf 2007 door het leven onder de naam Walygator Parc.

 

Bron: Themeparkfreaks

Foto: Themeparkfreaks (Bob Van Dyck)