Walibi Sud-Ouest wordt omgedoopt tot Walygator Sud-Ouest

Walibi Sud-Ouest zal vanaf 2021 door het leven gaan met een nieuwe naam. Vanavond werd bekendgemaakt dat het park voortaan Walygator Sud-Ouest zal gaan heten. Hiermee verdwijnt er opnieuw een Walibi-park.

 

In 2015 kwam Walibi Sud-Ouest in handen van de Spaanse groep Aspro Parks, die voornamelijk bekendstaan voor het uitbaten van waterparken en dolfinaria, waaronder Bouwdewijn Seapark en het Dolfinarium Harderwijk.

Door de overname in 2015 kwam het pretpark los te staan van de andere Walibi-parken, zijnde Walibi Belgium, Walibi Holland en Walibi Rhône-Alpes. In 2006 gebeurde al hetzelfde met Walibi Lorraine, dat een jaar later de naam Walygator Parc kreeg. In tegenstelling tot Walygator Parc behield Walibi Sud-Ouest na de overname wel de licenties van Walibi en werd het pretpark ook gewoon als een Walibi-pretpark uitgebaat.

Dat franchisecontract loopt eind dit jaar af, waardoor een naamsverandering zich aandient. Aspro Park kiest voor Walygator Sud-Ouest. Dezelfde naam als het pretpark in het noorden van Frankrijk dat ooit gekend stond als Walibi Lorraine. Aspro Parks nam Walygator Parc in 2016 over. Beide parken zullen na 15 jaar dus opnieuw dezelfde naam dragen.