Op stap in Zuid-Frankrijk deel 14: Antibes Land & Lunapark Fréjus

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Daar bezochten ze een aantal pretparken, kermissen en een heleboel typische Zuid-Franse lunaparken. Dit zijn kruisingen tussen pretparken en kermissen die enkel in de zomermaanden geopend zijn. Vaak staan er enkele grote vaste attracties die worden aangevuld met een heleboel tijdelijke attracties die in de lente en herfst over de Franse kermissen reizen.

Heel de Franse zuidkust is gevuld met deze lunaparken en kermissen, maar ook aan de westkust zijn er enkele te vinden. Deze zijn er in alle maten en vormen. Van hele kleintjes die zich voornamelijk richten op kinderen tot erg grote die de ene spectaculaire attractie na de andere aanbieden.

Voor u er zelf op uittrekt, willen we jullie waarschuwen dat ze enkel geopend zijn in de avond, meestal tussen 8 uur ‘s avonds en 1 á 2 uur ’s nachts. Achteraf bleek het allemaal erg logisch te zijn, want overdag ligt iedereen aan het strand omdat het gewoon veel te warm is om actief bezig te zijn. In de avond koelt het af naar heerlijk T-shirt weer, ideaal om te ontspannen in de lunaparken!

 

Antibes Land:

Antibes Land is een buitenbeetje onder de lunaparken in het Zuiden van Frankrijk. Eigenlijk is het een echt pretpark met vaste attracties die ingewerkt zijn, maar het park is gewoon enkel in de avond geopend en je betaalt er per attractie.

Er zijn drie rollercoasters terug te vinden. De grootste is de Wild Mouse van Mack Rides. De minst generieke achtbaan is Turtle’s Coaster, een Crazy Twister spinning coaster van EOS. De meest generieke achtbaan is de Pomme, een Big Apple achtbaan die wel erg mooi is ingewerkt in het park.

Luna Park Cannes:

Bij Luna Park Cannes hadden de operatoren helaas niet echt veel zin om te werken die avond. Het duurde verschrikkelijk lang vooraleer men besloot alle attracties open te doen. Zonde voor hen eigenlijk, want erg veel klanten gingen zo weg zonder een ritje gemaakt te hebben.

Wij kwamen natuurlijk naar hier voor de achtbaan. Deze heet Pomme en kent de beroemde Big Apple lay-out. Deze achtbaan reisde vroeger ook nog door Italië. Verder kan je hier nog een spookhuis, funhouse, botsauto’s, simulator, springkastelen, break dance en heel wat kinderattracties terugvinden.

Lunapark Fréjus:

De avond sloten we af in Lunapark Fréjus. Ook dit is een van de grotere lunaparken met erg veel vaste attracties, waarvan er sommige ook erg leuk waren ingewerkt op het terrein. Lunapark Fréjus heeft vier vaste rollercoasters. De meest speciale en grootste, helaas ook de pijnlijkste van allemaal, is de looping coaster Magic Mountain die gebouwd werd door de vrij onbekende fabrikant Top Fun. Ik keek erg uit naar een ritje op deze achtbaan, maar toen ik uitstapte was ik erg blij dat deze fabrikant niet veel achtbanen gebouwd heeft.

Een andere en specialere achtbaan van het park is de Tokaido Express, een Mack Rides powered coaster van het type Blauer Enzian, maar dan van de eerste generatie van dit model en dus anders dan de meeste van dit type. Hierop kregen we erg veel rondjes en de achtbaan ging best hard!

De andere achtbanen van het park zijn de Crazy Mouse, een Reverchon Spinning Wild Mouse die erg mooi was ingewerkt met heel wat planten en bloemen en Train Gourmand, een Big Apple achtbaan met mijntreinkarretjes in plaats van de typische Big Apple treinen.