Hong Kong Disneyland moet opnieuw sluiten vanwege coronapandemie

De regering van Hong Kong heeft bekendgemaakt dat omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen de pretparken opnieuw zullen moeten sluiten, zo ook het Disneyland Park. Dit is al de derde keer sinds de pandemie begon dat deze maatregel genomen wordt.

 

Hong Kong Disneyland blijft net als alle andere pretparken niet gespaard van de coronapandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen. In januari dit jaar moest het park voor de eerste maal sluiten om zo de verspreiding tegen te gaan.

Op 18 juni kon het park dan eindelijk heropenen. Het was na Disneyland Shanghai het tweede Disneypark dat de poorten mocht heropenen. Maar de pret was van korte duur, want op woensdag 15 juli gingen de poorten opnieuw op slot, amper een maand na de heropening.

Op 25 september kwam dan het goede nieuws dat het park opnieuw de poorten mocht heropenen, het park nam de nodige maatregelen en zou de eerste periode maar vijf dagen op zeven geopend zijn.

Nu volgt er een derde keer tegenslag voor het park. Op 2 december was de pret weer voorbij in het park, dat dit jaar haar 15de verjaardag viert. Hoe lang deze sluiting zal duren, is momenteel nog afwachten.

 

Bron en foto: Hong Kong Disneyland