Het Speelgoedmuseum heropent op 5 december 2020 met nieuwe expo ‘Op reis door Fabeltjesland’.

Vanaf zaterdag 5 december opent het Speelgoedmuseum opnieuw de deuren, voorlopig enkel tijdens het weekend en schoolvakanties. De langverwachte tentoonstelling ‘Op reis door Fabeltjesland’ die we eind oktober niet konden openen, is nu eindelijk te zien.

 

Een fabelachtige tocht langs 52 jaar ‘De Fabeltjeskrant’

Het jaar van de beeldbuiskinderen gaat verder met de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Op reis door Fabeltjesland’.  De bezoeker gaat op een wonderbaarlijke tocht, een feest van herkenning met de bekendste Nederlandse kinderserie uit de 20ste én 21ste eeuw in de hoofdrol!

 

De expo belicht de wereld van De Fabeltjeskrant via originele poppen en collectiestukken van Paul van den Heuvel. We zoomen in op de ontstaansgeschiedenis en evolutie van De Fabeltjeskrant doorheen de tijd. De bezoeker maakt kennis met de verschillende personages van het Grote Dierenbos en krijgt een kijk op het internationale succes aan de hand van het speelgoed en de merchandising.

 

Belangrijke wijzigingen openingstijden

  • Het Speelgoedmuseum is voorlopig enkel open op weekends, feestdagen en in de schoolvakanties.
  • In de schoolvakanties zijn we uitzonderlijk extra geopend op maandag.
  • In de kerstvakantie zijn we enkel gesloten op volgende dagen:
  • donderdag 24 en vrijdag 25 december.
  • donderdag 31 december en vrijdag 1 januari.
  • De openingsuren blijven dezelfde: telkens van 10u-17u.
  • De cafetaria blijft gesloten.

 

Spelregels: 

De nieuwe spelregels en praktische maatregelen die we in mei invoerden om onze bezoekers in alle veiligheid te kunnen ontvangen, blijven gelden. Zo is het aantal personen beperkt per dag en moeten onze bezoekers vooraf reserveren. We zorgen voor veilig eenrichtingsverkeer en geven elke bezoeker een toverstaf mee om onze collectie tot leven te wekken. Op onze website vind je een handig overzicht van alle spelregels en maatregelen.