Oost-Europa: Deel 9 – JuraPark Solec & Rozrywki Zaginiony Swiat

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Na vier dagen in het noorden van Polen te hebben verbleven, werd het tijd om naar het zuiden van het land te rijden. Polen is best groot, dus besloten we om op onze tocht doorheen het land nog een aantal parkjes mee te pikken om de rit te breken.

Helaas konden we onze planning al vrij vroeg de prullenbak in gooien, aangezien het eerste park haar attracties pas om 12 uur bleek te openen, ondanks dat de poorten al geopend waren vanaf 10 uur. We besloten dan maar om een aantal minder belangrijke dingen te laten vallen. Afsluiten deden we ook met pech, want onze laatste alpine coaster van de dag bleek niet geopend te zijn.

 

JuraPark Solec:

Polen kent heel wat dinosaurus parken. JuraPark Solec is een van de drie JuraPark dinosaurusparken die er in het land zijn. Al zijn er ook nog verschillende andere die niets met deze groep te maken hebben. Dit JuraPark was eerder kleiner dan het andere park dat we bezochten.

Heel wat statische dinosaurussen zijn hier terug te vinden en ook enkele attracties. Wij kwamen vooral voor de Family Coaster, een achtbaan met de Big Apple lay-out gebouwd door SBF-Visa Group. Let op, de attracties openen hier pas om 12 uur!

Rozrywki Zaginiony Swiat:

Rozrywki Zaginiony Swiat is een van-alles-een-beetje park. Het heeft enkele dinosaurussen, er is een hindernissen parcours, er is een omgekeerd huis dat ondersteboven staat en er zijn een aantal attracties terug te vinden, waaronder ook twee rollercoasters.

De grootste is er eentje van het type Zyklon met de naam Kolejka Górska, wat rollercoaster betekend in het Pools. De andere is een kleinere achtbaan met een dubbele ovaal. Deze heeft de naam Smok, wat Draak betekend in het Pools. Ohja, nog een kleine tip, het pretpark bevindt zich midden in het bos. Je moet dus eerst door het bos lopen voor je het park kunt zien.

Malta Ski:

Malta Ski is een skioord in Poznań, een grote stad in het midden van Polen. Voor rodelliefhebbers zijn hier twee interessante attracties te vinden. Je hebt er een klassieke rodelbaan met sleetjes die door een goot glijden. Maar je hebt er ook een alpine coaster die de naam Kolejka Górska Adrenaline heeft gekregen. Deze werd gebouwd door Wiegand in 2012 en heeft een lengte van 550 meter.