Nederlandse pret- en dierenparken moeten voor de derde keer sluiten

De Nederlandse pret- en dierenparken moeten voor de derde keer de deuren sluiten. Dat heeft de regering deze avond beslist. Het zat er al aan te komen nadat de coronacijfers de afgelopen weken volledig de hoogte ingeschoten waren.

 

Slecht nieuws voor wie dit jaar nog een pret- of dierenpark wou bezoeken. Dat zal in 2020 niet meer lukken, want alle parken moeten de deuren sluiten tot dinsdag 19 januari 2021. De sluiting is dus al zeker voor 5 weken. Een week voor deze datum zal herbekeken worden of de lockdown verlengd zal worden of niet.

Niet alleen pret- en dierenparken moeten toe.  Ook musea, theaters, bioscopen en zwembaden moeten toe. Voor de pretparkwereld is het momenteel de Efteling, Toverland, Duinrell en Attractiepark Slagharen die de grootste slag krijgen, want die zijn in de kerstvakantie geopend. Ook de dierenparken zijn daarmee hard getroffen.