Puy du Fou opnieuw in de prijzen

Puy du Fou blijkt opnieuw een speler van wereldformaat te zijn als het om entertainment gaat. Het Franse themapark viel gisteren maar liefst drie keer in de prijzen bij de Park World Excellence Awards, waar de meest bijzondere themaparken, projecten en attracties van Europa, het Midden-Oosten en Afrika geëerd worden. De awards werden dit jaar uitgereikt via een grote online ceremonie waarbij ‘s werelds meest vooraanstaande vrijetijdsspecialisten aanwezig waren. Puy du Fou ging er met prestigieuze prijzen vandoor in de volgende drie categorieën:

 

  • “Beste show van het jaar” voor de avondshow ‘Les Noces de Feu’
  • “Beste technologische innovaties” eveneens voor ‘Les Noces de Feu’
  • “Beste gebruik van een thema” voor het nieuwe hotel Le Grand Siècle en het bijbehorende congrescentrum Le Théâtre Molière

 

Ook dit jaar eert de wereldwijde jury, bestaande uit de grootste experts uit de entertainmentwereld, de artistieke durf en de steeds weer vernieuwde kwaliteit van de creaties van Puy du Fou.

 

Les Noces de Feu; innovatie en emotie

In 2020 introduceerde Puy du Fou de originele creatie ‘Les Noces de Feu’. Deze avondshow is een fantastisch muzikaal spektakel waarbij dansers en gigantische decors uit de diepten van het meer opduiken en zelfs luchtspiegelingen tot leven komen. In de show worden water en vuur, intimiteit en grootsheid en onderwater- en luchtwerk in perfecte harmonie gecombineerd. De nieuwste technologieën zorgen voor een adembenemende en sprookjesachtige show met prachtige lichtgevende kostuums en gigantische decors die uit de diepte van het meer opstijgen. Deze technische en artistieke prestatie is het resultaat van de unieke kennis van de teams van Puy du Fou, die ervoor zorgen dat de technologie onzichtbaar is voor de bezoeker, maar altijd aanwezig is om bij te dragen aan de schoonheid en de emotie die de shows zo uniek maken.

 

Le Grand Siècle en Le Théâtre Molière: goud in overvloed

Tijdens een bezoek aan het onlangs geopende hotel Le Grand Siècle wordt de bezoeker meegesleept naar de 17e eeuw. Dit koninklijke hotel is gebaseerd op het privékasteel van Lodewijk XIV en telt 96 kamers waarin goud de boventoon voert. Het is de meest flamboyante creatie die de Puy du Fou ooit heeft bedacht. Je kunt hier ook door de Franse tuinen wandelen en genieten van heerlijk eten in het restaurant La Table des Ambassadeurs, waar elk gerecht is geïnspireerd op de gerechten die aan de Zonnekoning worden geserveerd.

Op steenworp afstand van het hotel ligt Le Théâtre Molière, een conferentiecentrum dat plaats biedt aan alle soorten evenementen dankzij de 11 volledig modulaire vergaderzalen en een auditorium met 500 plaatsen. Met een hotelcapaciteit van 500 kamers en 2.500 bedden kan Puy du Fou een relevante speler worden in de wereld van het zakentoerisme.

 

Al meer dan 40 jaar heeft Puy du Fou een unieke stem in de wereld van het entertainment en exporteert het zijn kennis over de hele wereld. Zo kan er bijvoorbeeld in Nederland worden genoten van de ‘Raveleijn’-show in de Efteling, die Puy du Fou co-creëerde. Elke creatie levert een artistieke ervaring, die een beroep doet op de verbeeldingskracht en emotie van de bezoekers. Puy du Fou is een echt levensgroot laboratorium waar technologische hoogstandjes zorgen voor artistieke spektakels. Deze drie uitzonderlijke prijzen tonen de kracht van het Puy du Fou-model, dat zijn opmars onder de wereldleiders op het gebied van shows en parken voortzet. De doelstelling van Puy du Fou is dan ook niet gering: het park wil uitgroeien tot het beroemdste entertainmentmerk ter wereld.

  

Park World Excellence Awards

De Park World Excellence Awards zijn in 2018 in het leven geroepen door Datateam Business Media in samenwerking met het tijdschrift Parkworld. Ze bieden een ongeëvenaard platform voor de erkenning van de beste exploitanten, leveranciers, fabrikanten en entertainmentspecialisten uit heet Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).