Disney heeft treintjes voor Guardians of the Galaxy rollercoaster in Epcot onthuld

Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind wordt de eerste achtbaan van het Epcot pretpark in het Walt Disney World Resort in Orlando. Het wordt een van de langste indoorachtbanen ter wereld. De bouwwerkzaamheden gingen in 2018 van start, maar ondertussen bleef het lange tijd stil. Daar is nu verandering ingekomen met de onthulling van de treinen!

 

Het Walt Disney World Resort in Orlando heeft een aantal grote uitbreidingen gepland. Zo wordt momenteel gebouwd aan de TRON Lightcycle / Run rollercoaster in het Magic Kingdom pretpark. Een andere grote uitbreiding voor het resort is de Guardians of the Galaxy rollercoaster die gepland staat in het Epcot pretpark. Dit is groot nieuws voor het park want Epcot was tot nog toe het enige Disney-pretpark in de wereld dat geen enkele achtbaan bezat.

Ook voor deze nieuwe achtbaan doet Disney een beroep op de Nederlandse fabrikant Vekoma. Vekoma heeft speciaal voor Disney een nieuwe achtbaan met draaiende karretjes ontwikkelt. Maar het wordt niet zomaar een spinning coaster. De treinen worden zodanig uitgerust dat het spinnen van de karretjes perfect kan gebeuren zoals het park dit wilt. Hierdoor zullen de bezoekers tijdens de darkride gedeeltes altijd met hun gezicht naar de scènes toe gedraaid zitten.

Dit nieuwe concept werd voorgesteld op de IAAPA expo in Orlando. De ontwikkeling van het prototype gebeurde in het Nederlandse dorpje Vlodrop waar Vekoma een fabriek met testlocatie heeft.

 

Ondertussen onthulde Zach Riddley, Imagineer bij Disney, de nieuwe treinen die momenteel opgeslagen liggen in een loods in Florida.

 

 

 

Foto: Zach Riddley