Attractiepark Toverland annuleert Halloween Nights

Toverland ziet zich helaas genoodzaakt om vanaf woensdag 21 oktober 2020 te stoppen met de Halloween Nights. Alhoewel de Halloween Nights een themabeleving zijn binnen de reguliere parkexploitatie, is er in de media veel onbegrip over de doorgang van deze Halloween-activiteiten. Dit vinden wij enorm jammer. Wij bewijzen al sinds de heropening van de pretparken in mei 2020 dat wij in het kader van ‘Veilig Samen Uit’ ook in coronatijd een verantwoord dagje uit kunnen neerzetten.

 

Tijdens de Halloween Nights hebben wij de nodige extra maatregelen getroffen om deze avonden veilig en verantwoord plaats te laten vinden binnen de anderhalvemetersamenleving. Zo waren de Halloween-activiteiten ruim opgezet, werd er een bovenmatige capaciteit aan sfeerbeheerders ingezet, werd maar op 33% van de maximum parkcapaciteit gedraaid, werd extra attractiewaarde in de buitenlucht neergezet en werd er extra aangestuurd op de groepsgrootte. Uit de eerste vijf avonden hebben wij samen met de lokale autoriteiten kunnen concluderen dat wij spannende, mooie en bovenal coronabewuste Halloween Nights hebben neergezet. Dit werd ook bevestigd door onze bezoekers. Wij zijn enorm trots op de Halloween Nights en vinden het bijzonder jammer dat we deze themabeleving moeten annuleren, zowel voor onze bezoekers als alle medewerkers en scare actors die er enorm hard voor hebben gewerkt om van de Halloween Nights een succes te maken.

 

Van woensdag 21 oktober tot en met zaterdag 24 oktober, de eerstvolgende data waarop Halloween Nights zouden plaatsvinden, zal het attractiepark tot 20:00 uur geopend blijven. Overdag zullen er Happy Halloween-activiteiten voor bezoekers tot 12 jaar plaatsvinden.

 

Bezoekers die reeds een ticket voor de Halloween Nights hebben gekocht kunnen ervoor kiezen om Toverland alsnog op de oorspronkelijke bezoekdatum te bezoeken of het ticket te bewaren tot het zomerseizoen van 2021 (inclusief Halloween Nights). Hierover ontvangen zij binnen enkele weken bericht.