De eerste trackdelen voor de Extreme Spinning Coaster zijn gearriveerd in Plopsaland De Panne

Nadat de eerste supports recht staan, kwamen vandaag de eerste trackdelen toe voor Extreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne. Deze nieuwe achtbaan zal vanaf 2021 de grootste achtbaan van het park worden en beloofd heel wat pit te bevatten.

 

Plopsaland De panne beloofde haar fans een achtbaan te gaan bouwen die zo naast Anubis The Ride kan staan, als het gaat om de adrenaline, maar met de aankondiging van de Extreme Spinning Coaster, die volgend jaar zal openen, blies het park vriend en vijand omver. De achtbaan wordt momenteel volop opgebouwd in het park, vandaag kwamen de eerste trackdelen toe.

© Plopsa

 

De nieuwe achtbaan kreeg eerst de werknaam Robo Spinner, nadien werd de projectnaam Time Traveler. Dit verwijst naar het allereerste exemplaar van dit model dat opende in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City in 2018. Deze achtbaan krijgt haar eigen custom lay-out die speciaal aangepast is aan het park. De Extreme Spinning Coaster van Plopsaland krijgt een hoogte van 33 meter en een snelheid van 90 km/u. Tijdens het ritje van 920 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan via verschillende spectaculaire elementen. Daarnaast zijn er ook nog twee lanceringen terug te vinden en verschillende airtimeheuvels. Dit kan je zien in onderstaande video.

 

 

De eerste supports en het station worden tevens opgebouwd.

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

Foto’s: Plopsa, Themeparkfreaks