Walt Disney World sluit twee attracties waaronder dubbele achtbaan

Het Disney resort in Florida sloot twee van haar attracties. De eerste sluiting kwam er voor de dubbele achtbaan Primeval Whirl, alsook voor Stitch’s Great Escape.  Ook de show Rivers of Light behoort definitief tot het verleden.

 

Walt Disney World bevestigde de sluiting van enkele attracties. Zo  verlaat de dubbele achtbaan Primeval Whirl na 18 jaar het park. De attractie stond al stil sinds maart, maar de echte bevestiging kwam er pas onlangs.  Primeval Whirl was een attractie bestaande uit twee Spinning Wild Mouses gebouwd door het Franse bedrijf Reverchon, niet echt Disney waardig volgens vele fans. De attractie opende in 2002.

 

 

Stitch’s Great Escape in het Magic Kingdom park was al een hele tijd buiten gebruik en zal nu ook definitief verdwijnen. Speculaties schijnen uit dat er een Wreck-It Ralph attractie in de plaats zou komen.

 

 

Verder zou de show Rivers of Light in het Animal Kingdom Park vervangen worden door een nieuwe show. Voorlopig blijft het afwachten wanneer de gesloten attracties exact vervangen zullen worden, want door de hele Corona problematiek is het niet ondenkbaar dat investeringen uitgesteld worden.

 

 

Bron: wdwinfo.com