Funland Theme Park heropend met nieuwe naam en drie nieuwe achtbanen

Het jonge Engelse pretpark, Funland at the Tropicana, is dit jaar van naam veranderd. Het pretpark gaat nu door het leven als Funland Theme Park en is gelegen bij Weston-Super-Mare, niet ver van Wales. Het park kreeg ook heel wat nieuwe rides waaronder 3 rollercoasters.

 

Ondanks het coronavirus COVID-19 is het toch een groot jaar voor Funland Theme Park. Het park heropende in juli met heel wat nieuwe attracties waaronder de booster Airmaxx, de starflyer Sky Swing, de thrillride Super Bowl, de twist Sizzler, nieuwe botsauto’s, een zweefmolen en maar liefst 3 nieuwe achtbanen.

Het is de Britse exploitant Darren Matthews die voor de vele vernieuwingen zorgde. De kleinste nieuwe achtbaan is de Go Gator, dit is een aangedreven achtbaan gebouwd door Wisdom Rides. Een andere kinderachtbaan maar al iets groter is de Caterpillar. De grootste van de drie nieuwe achtbanen is de wilde muis achtbaan met draaide karretjes Crazy Mouse die gebouwd werd door Reverchon.

De drie nieuwe achtbanen werden dus allen geleverd door de exploitant Darren Matthews. Deze vervangen de twee vorige achtbanen van het park. De kinderachtbaan Wacky Worm die gebouwd werden Güven Amusement Rides reist nu rond op de Britse kermissen onder James Rogers. De grote achtbaan van het type zyklon, met de verwarrende naam Wild Mouse, reist nu rond in Australië.

 

Bron: Coaster-Count/rcdb

Foto: Funland Theme Park