Ook Valleyfair zal dit jaar niet meer heropenen

Ook het Amerikaanse pretpark Valleyfair kondigde aan dit jaar gesloten te blijven. Het park doet dit als reactie op de aanhoudende onzekerheid in deze corona tijden. Volgens het park is er geen echt vooruitzicht op een spoedige toelating om te heropenen.

 

Valleyfair blijft net als enkele zusterparken uit de Cedar Fair Entertainment groep dit jaar gesloten. Ook al had het park zich voorbereid om bezoekers op een veilige manier te ontvangen, kon men van de overheid uit geen zekerheid krijgen op een heropening. Daarom moest het park besluiten dat de overige mogelijke openingsdagen te weinig zijn om dit jaar nog rendabel te zijn.

Valleyfair is een iets bescheidener park uit de Cedar Fair groep en is gelegen in Minnesota. Je kunt hier acht achtbanen terugvinden. De kleinste is Cosmic coaster, een Zamperla Powered Coaster. Ietsje groter en unieker is Mad Mouse. Deze is één van de slechts vier wilde muis achtbanen die Arrow gebouwd heeft. Nog meer Arrow staal vind je bij de mijntreinachtbaan Excalibur. Alsook bij Corkscrew, een achtbaan met een looping en dubbele kurkentrekker. Ook voor liefhebbers van houten achtbanen heeft het park twee exemplaren in haar aanbod. High Roller is een woodie die al meedraait sinds de opening van het park. Dit is de enige baan die de Rauerhorst Corporation bouwde. Renegade werd dan weer gebouwd door Great Coasters International. Ook Intamin is vertegenwoordigd in het park met de hangende Shuttle Coaster Steel Venom. En als laatste, maar zeker niet de minste achtbaan van het park, kan je instappen in Mega Coaster Wild Thing, welke gebouwd werd door Morgan.

 

Bron: Valleyfair

Foto: Dries Defever – Themeparkfreaks.eu