Steekpartij in Thorpe Park: twee mannen gearresteerd

Het Engelse Thorpe Park werd zaterdag opgeschrikt door een ernstige steekpartij. Eén bezoeker liep daarbij zware verwondingen op in de buikstreek. Twee twintigers werden na het incident door de politie gearresteerd voor poging tot moord. Hoe het mes in Thorpe Park werd binnengesmokkeld, is nog niet bekend.

Op zaterdag 18 juli vond er op de toegangsbrug naar het Engelse pretpark Thorpe Park een schermutseling plaats tussen twee groepen. Het gevecht liep uit de hand waarna een twintiger een ernstige messteek nabij zijn maag kreeg toegediend. Het mannelijke slachtoffer werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis, hij verkeert niet in levensgevaar. Tijdens het incident werden bezoekers in het pretpark opgesloten totdat de politiediensten de toegangsbrug weer vrijgaven.

Twee vermoedelijke daders, ook beiden twintigers, werden opgepakt door de politie voor poging tot moord, dat verklaarde de Surrey Police zaterdagavond. Ondanks de tassencontrole wisten de daders toch een wapen binnen te smokkelen in het resort, hoe dat kon gebeuren wordt momenteel nog onderzocht. Thorpe Park zelf kwam ook meteen met een statement: “De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers heeft bij ons altijd de hoogste prioriteit en tijdens ons meer dan 40 jaar bestaan is nooit eerder zo’n incident voorgevallen.”

https://www.facebook.com/thorpepark/posts/10158336852675867

Het park stelde ook bezorgde mensen op Twitter gerust dat het om een uitzonderlijk incident ging tussen twee groepen en dat hun getrainde werknemers snel ter plekke waren en de situatie onder controle hadden totdat de hulpdiensten arriveerden. Het Thorpe Park Resort opende vandaag gewoon weer haar deuren.

Bronnen: Thorpe Park, Cambridge News
Foto: @abbiesear29