Werkzaamheden eerste achtbaan Vulcania gingen van start

In Frankrijk gingen onlangs de werkzaamheden van start bij Vulcania. Het park bouwt haar allereerste achtbaan. Namazu zal een achtbaan met een lancering worden. Het wordt gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

Vulcania is een themapark gelegen in het Franse Saint-Ours-Les-Roches. Het park werd bedacht door Vulkanoloog Maurice Krafft en staat dan ook in het teken van vulkanen. Vulcania bevat ook een museum. Maurice overleed jammer genoeg reeds in 1991, maar het park werd toch gerealiseerd door voormalig Frans president Valéry Giscard d’Estaing.

Vulcania wil de komende 15 jaar fors gaan investeren. De plannen passen in een investeringsplan van 41 miljoen euro. Een groot deel van dat geld zal in een gloednieuwe achtbaan gestopt worden. De bouwwerken voor deze attractie gingen onlangs van start.

Ook de naam van de achtbaan werd ondertussen bekendgemaakt: Namazu. Namazu wordt een creatie van het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan krijgt een stevige lancering en een hoogte van 16 meter. De beperkte hoogte is een gevolg van de hoogterestricties die het park opgelegd kreeg. De lengte van de baan wordt 580 meter.

De naam Namazu refereert naar een mythische, gigantische katvis die onder de grond leeft in Japan. De vis wordt onder controle gehouden door de god Kashima. Wanneer Kashima even niet oplet, veroorzaakt Namazu aardbevingen.

 

Bron en foto: Vulcania