Ravensburger Spieleland opent bijzondere achtbaan in 2021

Het Duitse pretpark Ravensburger Spieleland, dat volledig in het teken staat van de gelijknamige gezelschapsspellen, zal in 2021 uitpakken met haar eerste achtbaan. Het wordt niet zomaar een achtbaan, het wordt namelijk een achtbaan met unieke treintjes, die nog nooit eerder gebouwd werden in Europa.

 

Terwijl dat Ravensburger Spieleland nog maar recentelijk de poorten kon heropenen door de coronacrisis, denkt men al volop aan het volgend seizoen. Het Duitse pretpark gelegen nabij Ravenburg, niet ver van de Bodensee en de Zwitserse grens, heeft namelijk haar plannen uit de doeken gedaan voor 2021. Ravensburger Spieleland wil dan uitpakken met haar eerste achtbaan en hoopt zo het slechte seizoen van 2020 snel te vergeten.

De nieuwe achtbaan wordt niet zomaar een achtbaan, het wordt er eentje van het type Big Air Coaster dat gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group, een type dat pas afgelopen najaar gepresenteerd werd op de IAAPA expo in Orlando (International Association of Amusement Parks and Attractions) waar fabrikanten van over heel de wereld samen komen om hun nieuwste attracties en creaties te presenteren.

 

Dit type achtbaan heeft op zich een bescheiden lay-out, maar de bijzondere treinen zorgen voor de unieke beleving. Drie van de vijf karretjes zijn normaal draaiende karretjes, maar de andere twee karretjes zijn karretjes die draaien rond hun horizontale as, waardoor de bezoekers meerdere keren tijdens de rit overkop gaan. Van dit type bestaat er nog maar slechts 1 exemplaar. Het is de Pearly Whirly Coaster in het Amerikaanse pretpark Craig’s Cruisers Family Fun Center. De rollercoaster opende daar afgelopen maand en stond dus ook al eerder opgesteld op de IAAPA expo van 2019 die plaatsvond in november.

Voor Ravensburger Spieleland wordt het de eerste attractie met een looping. Het parcours zelf wordt 90 meter lang en zal meerdere keren afgelegd worden. In tegenstelling tot het prototype zal dit exemplaar worden uitgerust met twee karretjes die overkop kunnen gaan in plaats van 1. Het draaien van de karretjes wordt mechanisch geregeld waardoor de karretjes elk ritje gelijkaardig zullen ronddraaien. Het is de bedoeling dat de werken kort na het einde van het huidige seizoen van start gaan zodat de attractie op tijd geopend kan worden in 2021.

 

Bron: freizeitparknewsnrw