SBF Visa Group pakt uit met Looping Spinner

De Italiaanse fabrikant SBF Visa Group heeft op de IAAPA-expo in Orlando uitgepakt met een gloednieuw rollercoaster concept. Het bedrijf heeft hun spinning coaster een upgrade gegeven, waardoor de bakjes nu ook overkop kunnen gaan.

 

Wie dit jaar naar de IAAPA-expo (International Association of Amusement Parks and Attractions) in Orlando afzakte, kon wederom een nieuw rollercoasterconcept uitproberen. Nieuwsgierigen moesten bij de stand van Rides 4-U zijn, die attracties vertegenwoordigen van verschillende fabrikanten, waaronder ook SBF Visa Group. Het is deze fabrikant die het nieuwe concept introduceerde.

 

Het resultaat is bijzonder te noemen. De fabrikant heeft de treintjes van haar spinning coaster zodanig aangepast dat de bakjes in plaats van rond hun verticale as te spinnen, ook rond hun horizontale as kunnen spinnen, waardoor de inzittenden overkop gaan tijdens de rit. Het model is gedoopt tot Big Air Coaster.

 

Het resultaat lijkt een beetje op een Luna Loop van Sunkid Heege, maar dan op een achtbaantrack. SBF Visa Group laat met het onderwerp ook zien dat de achtbaan verschillende soorten bakjes kan hebben. Er zou een mix gemaakt kunnen worden tussen karretjes die rond hun verticale en horizontale as draaien.

 

 

Bron: SBF Visa Group