Walibi Holland heropent vernieuwde Speed Zone

Ook het Nederlandse park Walibi Holland pakt dit jaar uit met een opgesmukte themazone. De Speed Zone, ofwel de zone rond de Space Shot, werd voorzien van enkele verfraaiingen. Zo werd het stationsgebouw van de achtbaan Goliath onder handen genomen, maar ook de lanceertoren Space Shot kreeg een nieuw kleurenschema.

 

Het park laat weten dat het verder bouwt aan de vernieuwing en aan de uitstraling van het park. De renovaties maken deel uit van een meerjarenplan. Na de aanpak van de themazones Main Street en Wilderness was het de beurt aan de Speed Zone.

In de Speed Zone werden olievaten en verbrand rubber gebruikt om een snelheidsgevoel op te wekken bij de bezoekers. Ook op de grond zijn er Engelstalige kreten en verkeerssymbolen terug te vinden. Vooral grijze en rode kleuren, de kleuren van een racecircuit, primeren.

Op de Space Shot staat er nu ook een auto als decorstuk. Daarnaast zijn er ook talloze verwijzingen naar brandstof aanwezig rondom de attractie.

De achtbaan Goliath wordt nu ook meer betrokken in deze themazone en kreeg een nieuwe look. Zo werden er flitspalen geplaatst aan het fotostalletje. Ook de ingang zelf en het stationsgebouw werden vernieuwd. Het wandelpad dat leidt naar de achtbaan is zelfs voorzien van een vangrail met een looping erin.

Door de coronacrisis ging het park pas open op 25 mei. De vernieuwingen in de Speed Zone werden onthuld in een video, waarbij er lustig wordt rondgereden doorheen de Speed Zone met een blitse Ferrari.

 

Bron: Walibi Holland