Fotoalbum: Legendia – september 2018

Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko is een Pools pretpark gelegen in de stad Krakau. Het park veranderde in 2017 van een soort vaste kermis naar een mooi gethematiseerd pretpark onder leiding van het thematiseringsbedrijf Jora Vision. Het park bevat heel wat speciale en unieke attracties zoals een oude draaimolen met vliegtuigjes en een heftige Flic Flac attractie, waar er wereldwijd nog maar 3 van bestaan. Maar ook heel wat andere zeldzame thrillrides zijn er in dit pretpark terug te vinden en opgepast voor wie een zwakke maag heeft, ze geven hier altijd lange ritjes weg!

Het park heeft ook een mooie darkride, een waterattractie en 4 rollercoasters. Daarbij hoort een zeldzame dubbele looping coaster van de Franse fabrikant Soquet, maar de achtbaan die het park op de Europese kaart zette, was de Lech Coaster die geopend werd in 2017. Dit is een spectaculaire Vekoma rollercoaster van het model Bermuda Blitz, voorlopig nog steeds de enige in de wereld. De rollercoaster heeft een steile drop, snelle bochten, heftige airtime, variërende inversies en mooie thematisering. De kers op de taart is de schroef die de achtbaan maakt door het stationsgebouw!