Fotoalbum: Energylandia – september 201

Energylandia is het snelst groeiende pretpark ter wereld. Energylandia werd opgericht in de zomer van 2014 en opende sindsdien ieder jaar verschillende nieuwe grote attracties. De evolutie in het park is nog nauwelijks bij te houden en ondertussen is het al de rollercoaster hoofdstad van Europa geworden.

Het park begon in eerste instantie nog als een gewoon attractiepark, maar zetten de laatste jaren sterk in op thematisering. Ook attracties die eerder al geopend werden zonder thema krijgen nu een make-over. Energylandia heeft voor ieders wat wil iets te bieden. Het heeft bijvoorbeeld een enorm aanbod aan familieattracties, kinderattracties, waterattracties, thrillrides en rollercoasters.

Een van de spectaculairste rollercoasters van het park is Hyperion, de grootste megacoaster van Europa die in 2018 opende. Speed is dan weer de hoogste watercoaster ter wereld. Maar het pretpark heeft ook een waterpark, organiseert verschillende festivals en heeft een grote stuntshow.