Center Parcs en Sunparks openen op 8 juni opnieuw hun deuren

Na twaalf weken sluiting openen de eerste Center Parcs- en Sunparksparken op 8 juni weer de deuren. Veiligheid voor gasten en medewerkers staat hierbij voorop: in alle vakantieparken wordt volledig op basis van de richtlijnen van de gezondheidsautoriteiten gewerkt, er zijn verschillende aanpassingen gedaan en zijn er diverse nieuwe activiteiten aan het programma toegevoegd. Om zeker te zijn dat in de vakantieparken de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen op de juiste manier zijn toegepast, laten Center Parcs en Sunparks hun parken als eerste in België onafhankelijk toetsen door certificatie-instelling Kiwa.

 

Op 8 juni openen Center Parcs De Vossemeren, Les Ardennes en Park De Haan, waar nu de laatste hand gelegd wordt aan een omvangrijke vernieuwing. Tevens opent ook Sunparks Oostduinkerke. Center Parcs Erperheide en Sunparks De Kempense Meren openen vlak hierna op 12 juni hun deuren.

De beslissing om de parken opnieuw te openen, is ingegeven door de versoepeling van de restricties van de overheid. “In de afgelopen maanden konden wij vanwege de ingrijpende maatregelen onze parken niet exploiteren. We zijn erg blij dat we de deuren van onze parken weer kunnen openen en onze gasten kunnen verwelkomen voor een welverdiende

vakantie. Zij kunnen in onze ruime parken genieten van een onbezorgde tijd met elkaar: middenin de natuur en met de beleving die zij van Center Parcs en Sunparks gewend zijn”, vertelt Erwin Dezeure, Directeur van Center Parcs en Sunparks België.

 

Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen in de parken

“Onze prioriteit is altijd de veiligheid en gezondheid van onze gasten, medewerkers en partners”, zegt Erwin Dezeure. “Het is daarom onze plicht om alle noodzakelijke beschermende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat het heropenen van onze parken op de meest veilige manier gebeurt.”

Op de parken worden de 1,5 meter afstand en speciale looproutes duidelijk onder de aandacht gebracht. Daarnaast wordt er gewerkt met een digitale check-in en is het op verschillende plaatsen mogelijk de handen te desinfecteren. Het personeel van Center Parcs en Sunparks werd speciaal getraind om veilig te kunnen werken en te kunnen toezien op de veiligheid en zo nodig aanwijzingen te geven aan de gasten.

 

Onafhankelijke toetsing Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen

“De missie van Center Parcs is om familiebanden aan te halen en samen met dierbaren te genieten van de natuur en de tijd samen. In de huidige situatie staan Center Parcs en Sunparks meer dan ooit garant voor een omgeving die dit op een veilige manier mogelijk maakt.” zegt Erwin Dezeure. “Om de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen te toetsen, zijn Center Parcs en Sunparks in zee gegaan met Kiwa. Met het nieuwe “COVID-19 preventieve maatregelen keurmerk” van Kiwa wordt getoetst of de overheidsmaatregelen en de extra eisen die Center Parcs en Sunparks zichzelf stellen goed worden toegepast. Als onderdeel van de toetsing voert Kiwa periodiek een beoordeling uit, waarbij alle protocollen en preventieve maatregelen op de parken worden gecontroleerd. Center Parcs en Sunparks laten hiermee als eerste in België hun maatregelen onafhankelijk toetsen.

 

Center Parcs & Sunparks: zoals je gewend bent, maar dan net even anders

Gasten merken tijdens hun verblijf een aantal veranderingen in het aanbod. De Aqua Mundo bij Center Parcs en de Aqua Fun bij Sunparks blijven tot 1 juli dicht als gevolg van de overheidsmaatregelen.

Erwin Dezeure: “We stemmen het aanbod steeds opnieuw af op veranderende omstandigheden. Onze gasten kunnen bij heropening gebruikmaken van onder andere de restaurants, de fietsverhuur, Kids Haven met bootjes, minigolf, kinderboerderij, diverse buitensportactiviteiten, buitenspeeltuinen, winkels en de supermarkt. Daarnaast openen de bars en restaurants met inachtneming van alle protocollen en preventieve maatregelen. Bij de restaurants kan er steeds ook worden afgehaald en wordt er delivery service voorzien. En vanaf 1 juli kunnen de gasten van het volledige aanbod aan activiteiten genieten en gaan de zwembaden dan ook open.”

 

Nieuwe activiteiten en aangepast entertainment bij Center Parcs

Om gasten te laten genieten van een complete Center Parcs ervaring, wordt het aanbod de komende tijd uitgebreid met nieuwe activiteiten die voldoen aan de huidige preventieve maatregelen, aldus Dezeure: ”Dit aanbod richt zich zowel op de beleving binnen als buiten de cottage. In de cottage lanceren we Center Parcs TV: een eigen kanaal met nieuwe formats voor de hele familie. Kinderen kunnen dagelijks bijvoorbeeld kijken naar nieuwe afleveringen van Orry & Friends. Ook zijn er speciale workshops voor de hele familie op Center Parcs TV te zien, zoals sport- en beweegworkshops die het gezin samen kunnen doen. Daarnaast komt het entertainmentteam naar de gasten toe. Op verschillende momenten tijdens het verblijf verzorgen zij optredens bij de cottages, vanaf een veilige afstand kan hiervan worden genoten.“

Center Parcs en Sunparks parken bevinden zich midden in de natuur. Om families daar nog

 

meer van te laten genieten, zijn er in alle parken nieuwe interactieve wandelingen opgezet voor de hele familie. Na een stevige wandeling even online om het laatste nieuws te lezen of een familiefilm te kijken? Ook dat wordt gemakkelijker, want Center Parcs biedt haar gasten deze zomer gratis Premium WiFi aan gedurende het hele verblijf.