Britse pretparken mogen heropenen op 4 juli

Ook in het Verenigd Koninkrijk is de kogel door de kerk, de regering keurde vandaag goed dat de heropening van de pretparken kan plaatsvinden vanaf 4 juli, uiteraard met de nodige veiligheidsvoorschriften. Ook cafés, restaurants, bioscopen en speeltuinen kunnen vanaf dan weer open.

 

Premier Boris Johnson van het Verenigd Koninkrijk maakte eerder vandaag bekend dat de volgende versoepelingsfase van de corona-lockdown van start kan gaan op 4 juli. Dit is zeer goed nieuws voor onder andere de pretparken.

Een van de maatregelen die eveneens versoepelde, is het houden van twee meter afstand, dat wordt nu anderhalve meter. Voor de waterparken blijft het voorlopig afwachten wanneer zij kunnen heropenen, want die zijn niet opgenomen in deze ronde van versoepelingen.

Er zullen wel bepaalde voorwaarden vasthangen aan een bezoekje. Zo zullen meerdere parken een temperatuurcontrole inrichten bij de ingang. Wie koorts heeft, zal huiswaarts gestuurd worden. Verder worden overal alcoholgels geplaatst om gedurende het bezoek meermaals de handen te ontsmetten. Het maximum aantal bezoekers wordt eveneens verlaagd en men dient op voorhand tickets te boeken.

 

Volgende parken maakten hun openingsdatum al bekend

 

4 juli

 • Adventure Island
 • Alton Towers
 • Blackpool Pleasure Beach
 • Brighton Palace Pier
 • Chessington World of Adventures Resort
 • Drayton Manor
 • Fantasy Island
 • Funland at The Tropicana
 • LEGOLAND Windsor
 • Paultons Park
 • Twinlakes Park
 • Thorpe Park

 

6 juli

 • Crealy Theme Park & Resort

 

11 juli

 • Great Yarmouth Pleasure Beach
 • The Milky Way Adventure Park

 

18 juli

 • Flambards