Fraispertuis-City maakt zich klaar voor heropening

Het Franse park Fraispertuis-City opent de deuren op 11 juli, maar het zit ondertussen niet stil. Het park werkt volop aan drie nieuwe attracties en een gedeeltelijke retrack van Le Grand Canyon. Daarnaast kondigde het park een uitbreiding van het rookverbod aan.Tijdens dit coronajaar zal Fraispertuis-City drie nieuwe attracties openen. De nieuwe attracties komen uit het assortiment van de Italiaanse bouwer Zamperla. Eerder konden we al melden dat Les Corb’Hauts, een Magic Bike-attractie, en Post Office, een kinderattractie van het type Speedway, opgebouwd waren. Die laatste werd tijdelijk nog even terug uit elkaar gehaald zodat er nog een overkapping kon gebouwd worden.

Verder zijn in het piratengebied de funderingen van de derde nieuwigheid klaar. De attractie krijgt als naam Les P’tits Moussaillons. Het betreft een attractie van het type Jump Around. De onderdelen zijn inmiddels al geleverd en klaar voor assemblage. Opmerkelijk is dat dit attractietype al terug te vinden is in het Mexiaanse gedeelte, onder de naam Las Ranitas. Deze keer kiest het park echter voor scheepjes in plaats van kikkers.

Naast de drie nieuwe attracties zien we op foto’s dat er ook druk wordt gewerkt aan Le Grand Canyon. De achtbaan werd gebouwd door Soquet en opende in 2002. Verschillende stukken track worden vervangen.

Tot slot kondigde het park ook aan dat het bestaande rookverbod wordt uitgebreid. Terrassen, wachtrijen en gebouwen waren al rookvrij. Nu zal roken ook in de rest van het park niet meer toegelaten worden. Het park zorgt wel voor 9 rookzones, verdeeld over het hele park. Het rookverbod geldt ook voor elektronische sigaretten.

Fraispertuis-City is opnieuw te bezoeken vanaf 11 juli.

Bron en foto’s: Fraispertuis-City