Djurs Sommerland stelt grote dino-attractie uit naar 2022

Het Deense Djurs Sommerland heeft een tipje van de sluier opgelicht over hun grootschalige nieuwe attractie. Op de plek van een oude boottocht zijn namelijk de eerste teasers verschenen die het grote publiek moeten klaarstomen voor de toevoeging. Ze gaan wel nog tot 2022 geduld moeten uitoefenen, want het project is noodgedwongen een jaar uitgesteld.

 

Bij het afscheid van de bootjesattractie Jungle Safari in 2019 werd bekendgemaakt dat een nieuwe grote attractie haar plek zou innemen voor 2021. Deze plannen zijn door de huidige situatie jammer genoeg gedwarsboomd, vertelt het park op social media. Het park hoopt nu de nieuwigheid in 2022 in gebruik te nemen. In hetzelfde bericht was te lezen dat er “geruchten de ronde gaan dat het groots en geweldig wordt”. Ook deelde het park een foto van de eerste teasers die op de bouwhekken rond de werf zijn aangebracht. Die hinten op het feit dat dinosaurussen wel eens hun intrede in het park zouden kunnen maken.

 

Nu het park terug open is na de extra lange winterstop, zijn ook de eerste foto’s van de bouwwerf opgedoken. Zo deelde CoasterClub Denmark foto’s waarop de stand van zaken op de werf duidelijk is te zien. Zo is men al begonnen aan de eerste funderingen en liggen er reeds verscheidene support-ankers klaar om te verwerken in de rest van de fundering. De soort van ankers op de werf doet vermoeden dat het om een nieuwe achtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides gaat. Dit is echter nog niet bevestigd door het park.

Ook dit jaar opent Djurs Sommerland enkele nieuwigheden, waaronder een vernieuwde inkom, een opknapbeurt voor hun log flume en een nieuwe kinderattractie in Bondegårdsland.

 

Bron en foto’s: Djurs Sommerland, CoasterClub Denmark