Nieuwe ingang en attractie voor Djurs Sommerland

Eind vorig jaar raakte al bekend dat Djurs Sommerland zijn welgekende rondvaart Jungle Safari zou sluiten. De vrijgekomen locatie zou dienen voor een nieuwe familiale attractie. Echter is deze nieuwigheid pas voor 2021. Toch blijkt nu dat dit niet wil zeggen dat er voor dit jaar geen nieuwe attractie zal openen. En daar blijft het niet bij, er is meer op komst voor dit jaar.

 

Starten doen we bij de nieuwe attractie, dit zal een kinderattractie worden die zal toegevoegd worden aan het Bondegårdsland. Op de conceptfoto lijkt het alsof het een kikkerdraaimolen wordt, maar dan met varkens. De variant met kikkers vind je trouwens ook terug in Djurs.

 

Buiten de nieuwe kinderattractie zal het park ook een bestaande attractie herthemen. De logflume attractie, één van de oudste attracties van het park, zal een Aziatisch thema krijgen. Geen vreemde keuze aangezien het oude cowboy thema nogal een vreemde eend was tussen alle Aziatische attracties in dit stukje van het park. Zeker met de komst van Tigeren, paste het oude thema er niet meer bij.

 

Ook de ingang van het park zal vernieuwd worden, het geheel zal er veel natuurlijker uitzien. Zo zal het dak van de gebouwen en ook de toegangspoort bedekt zijn met gras en ook de naam van het park boven de ingangspoort zal er grasachtig uitzien. Daarnaast zal er een toegangspoort komen tot het Aziatische gebied, zullen de oude gebouwen die toegang bieden aan het boerderijland een strooien dak krijgen en een boerderij-achtige uitstraling. Een toegangspoort tot het piratenland was er al. Het plein vlak na de ingangspoort zal dus dienen als een verdeelpunt voor deze 3 themagebieden.

 

Bron: Coasterclubdenmark

Foto : Djurs Sommerland