Baanverloop nieuwe Family Boomerang Coaster in Energylandia vervolledigd

Energylandia staat weer een essentiële stap verder in de bouw van hun nieuwe themagebied Aqualantis. Vorige week is immers het laatste baandeel van de tweede nieuwe achtbaan in het gebied geplaatst, waardoor de lay-out van de Family Boomerang Coaster nu ook vervolledigd is.

 

In het Poolse pretpark Energylandia blijft de bouw van hun nieuwste themagebied Aqualantis gestaag verder lopen. Zo is voorbije week wederom een grote mijlpaal bereikt op de werf met de plaatsing van het laatste baandeel van de tweede achtbaan in het gebied. Deze, nog naamloze, bruingekleurde Family Boomerang Coaster werd gefabriceerd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, net als de andere grote blikvanger Abyssus. De achtbaan is 238 meter lang, ruim 24 meter hoog, behaalt een snelheid van 60 km/h en is tevens een identieke kloon van de nieuwe achtbaan Saven in Fårup Sommerland. Recente bouwfoto’s van FOMO Coaster tonen de huidige stand van zaken op de bouwwerf.

Nu het grootste deel van de attracties zijn geïnstalleerd, is er te zien dat de focus meer wordt overgedragen naar de afwerking van de eerste gebouwen. Op de foto’s is te zien dat de sommige betonnen structuren reeds voorzien zijn van hun Grieks-Mediterranees thema. Ook worden de contouren van de loopwegen zichtbaar.

De opening van de nieuwe Family Boomerang staat samen met het volledige themagebied op de planning voor dit jaar. Het is echter niet bekend of de bouwwerkzaamheden vertraging hebben opgelopen en wanneer Aqualantis kan openen voor het grote publiek. Via onze bouwupdates blijft u steeds op de hoogte van de laatste ontwikkeling.

 

Foto’s: FOMO Coaster