Venus GP uit voormalig pretpark Space World gered

Er is erg belangrijk nieuws naar buiten gekomen voor de rollercoasterfans. De looping coaster Venus GP uit het voormalige pretpark Space World is gered. Het is het Rusutsu Resort dat de rollercoaster heeft overgekocht, ondertussen is men gestart met de achtbaan een nieuw kleurtje te geven.

 

Venus GP is een voormalige rollercoaster uit het in 2017 gesloten Japanse pretpark Space World. De achtbaan werd gebouwd door de Duitse fabrikant Maurer Rides en geopend in 1996. De rollercoaster behaalde een snelheid van 86 km/u en was 40 meter hoog. Het parcours van 1040 meter bevatte een iconische looping die prachtige foto’s opleverde met de Space Shuttle die in het park opgebouwd stond. Tijdens de rit werden er krachten tot maar liefst 5,2 G bereikt.

 

Sluiting van Space World:

In januari van 2017 wordt bekendgemaakt dat Space World op het einde van dat jaar definitief haar deuren sluit na een bestaan van 27 jaar. Het park telt op dat moment 6 rollercoasters waaronder de hyper coaster Titan MAX, de looping coaster Venus GP en de gelanceerde achtbaan Zaturn de belangrijkste zijn.

Op 31 december 2017 is het dan zo ver. Space World sluit definitief de deuren. Meteen daarna in het voorjaar van 2018 wordt gestart met de ontmanteling van de verschillende rollercoasters en attracties. Meteen valt op dat dit voorzichtig gebeurd waardoor de fans de hoop krijgen dat de rollercoasters misschien gered zullen worden.

In januari van 2019 wordt de iconische Space Shuttle met de grond gelijk gemaakt. Helaas zal deze dus niet gered worden. Ondertussen zijn ook al verschillende attracties van het park opgedoken op tweedehandswebsites.

 

Redding van Zaturn:

In februari van 2019 duikt de gelanceerde achtbaan Zaturn op in Nederland. De spectaculaire Intamin rollercoaster is er voor een opknappingswerken bij het bedrijf Most Amusement Rides. De eigenaar van het bedrijf kennen we van Attractiepark Rotterdam, het voormalige Speelstad Oranje en het Duitse Kernie’s Familienpark, gelegen in het Wunderland Kalkar resort.

In december van 2019 wordt bekendgemaakt Zaturn een tweede leven krijgt in een gloednieuw Russisch pretpark. Het gaat om Golden City gelegen in het district Venyovsky dat op een dikke twee uur rijden gelegen ligt van de Russische hoofdstad Moskou.

 

Redding van Venus GP:

Ondertussen blijkt ook Venus GP gered te zijn van de ondergang. De trackdelen van de rollercoaster werden in 2019 getransporteerd naar het Japanse pretpark Rusutsu Resort dat helemaal aan de andere kant van het land gelegen is, een kleine 2000 kilometer ten noordoosten van Space World.

Daar lagen de trackdelen al meer dan een jaar onaangeroerd. Maar daar is nu verandering in gekomen want men is gestart met de trackdelen een nieuwe laag verf te geven. Het lijkt er op dat de rollercoaster zal opgebouwd worden in de komende maanden voor een opening in 2021.

 

Met Venus GP er bij zal Rusutsu Resort een totaal coaster aanbod hebben van 9 achtbanen. Er staan nog verschillende andere looping coasters, maar Standing Coaster, een Stand-Up Coaster van Togo en Ultra Twister, een zeldzame Pipeline Coaster van de zelfde fabrikant, zijn de belangrijkste achtbanen van het park.

 

 

Foto’s: hirotaka1017

Bronnen: Parks & Coasters Worldwide, rcdb