Gelanceerde achtbaan Zaturn uit Space World is in Nederland voor renovatie

De spectaculaire gelanceerde achtbaan Zaturn uit het voormalige Japanse pretpark Space World is in Nederland. Dit nieuws is te vernemen uit verschillende bronnen uit zowel Nederland als Japan. De achtbaan is in Nederland om gerenoveerd te worden. Daarna zal deze terug doorverkocht worden.

 

Space World sloot op het einde van 2017 definitief de deuren. Daarna begon men aan de ontmanteling van de achtbanen, waaronder toch enkele bijzondere exemplaren terug te vinden waren. Naast de rollercoasters werd ook de iconische Space Shuttle met de grond gelijk gemaakt.

De achtbanen werden wel zorgvuldig afgebroken, waardoor het vermoeden bestond dat ze verkocht zouden worden. Ondertussen is er meer nieuws over Zaturn, een accelerator coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan is eind vorig jaar naar Nederland verscheept om daar een grondige renovatie te ondergaan.

 

Zaturn is momenteel bij het Nederlandse bedrijf Most Amusement Rides. Zij staan in voor de renovatie van de achtbaan. Most Amusement Rides is opgericht door ondernemer Hennie Van der Most, die we kennen van verschillende pretparken zoals het toekomstige Attractiepark Rotterdam, het voormalige Speelstad Oranje en het Duitse Kernie’s Familienpark, gelegen in het Wunderland Kalkar resort.

 

Most Amusement Rides renoveert regelmatig grote attracties en achtbanen. Onlangs stonden er nog de boomerang-achtbanen van het voormalige Engelse pretpark Pleasure Island Family Theme Park en het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm. Beide achtbanen werden verkocht aan pretparken van de Franse supermarktketen Carrefour in Indonesië.

 

Ondertussen werd Zaturn door Most Amusement Rides helemaal geverfd. De oude lichtblauwe kleur heeft plaats gemaakt voor een nieuwe felgroene kleur. Het is helaas niet de bedoeling dat Zaturn in Nederland blijft. Na de renovatiewerken is de achtbaan immers bedoeld voor de export. Naar waar dit zal zijn is momenteel nog niet bekend.

Zaturn is een gelanceerde achtbaan die een topsnelheid behaalt van 129,2 km/u in amper 2,3 seconden. De rollercoaster is 62,6 meter hoog en heeft een drop van 88,9°. Tijdens de rit van 400,3 meter zijn er krachten tot 5G te voelen.

Bronnen: Amusement Rides, VHCoasters, Ben Roache, Tsugami, Feriae

Foto’s: Amusement Rides