Spectaculaire gelanceerde achtbaan Zaturn uit Space World is gered!

De gelanceerde achtbaan Zaturn uit het voormalige Japanse pretpark Space World is gered. De rollercoaster die eind 2017 sloot werd begin dit jaar gezien in Nederland voor opknapwerken. Ondertussen heeft de rollercoaster een nieuw leven gevonden in een nieuw Russisch pretpark.

 

Space World sloot op het einde van 2017 definitief de deuren. Daarna begon men aan de ontmanteling van de achtbanen, waaronder toch enkele bijzondere exemplaren terug te vinden waren. Naast de rollercoasters werd ook de iconische Space Shuttle met de grond gelijk gemaakt.

De achtbanen werden wel zorgvuldig afgebroken, waardoor het vermoeden bestond dat ze verkocht zouden worden. In februari van 2019 dook Zaturn op in Nederland bij het Nederlandse bedrijf Most Amusement Rides. Zij stonden in voor de renovatie van de achtbaan.

Ondertussen kunnen we met zekerheid zeggen dat Zaturn gered is, want de rollercoaster wordt momenteel opgebouwd in het Russische pretpark Golden City. Golden City is gelegen in het district Venyovsky dat op een dikke twee uur rijden gelegen in van de Russische hoofdstad Moskou.

Zaturn is een accelerator coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan behaalde een snelheid van 129,2 km/u in amper 2,3 seconden tijd. Hiermee had de achtbaan een gemiddelde versnelling van 15,60 m/s². Omgerekend wilt dit zeggen dat de achtbaantrein op 1,78 seconden tijd optrok van 0 tot 100 km/u. Hiermee had Zaturn de 7de krachtigste lancering in de wereld.

Verder was Zaturn 62,6 meter hoog en 400,3 meter lang. De rollercoaster had een drop van 88,9 graden en tijdens de rit waren er krachten tot 5 G te voelen. In Space World had Zaturn een grijs wit kleuren schema. Tijdens haar verblijf in Nederland werd de achtbaan fel groen gespoten.

 

Bron: rcdb