Golden Horse pakt uit met nieuw beugelsysteem voor haar Inverted Coasters

De Chinese achtbaanfabrikant Golden Horse heeft een nieuw beugelsysteem ontworpen voor haar Suspended Looping Coasters. Het wil daarmee het comfort op de rollercoasters verhogen. Het nieuwe beugelsysteem moet het headbangen tussen beugels verhelpen.

 

De derde grootste rollercoasterfabrikant ter wereld, Golden Horse, heeft een nieuw beugelsysteem ‘bedacht’ om het comfort van haar Suspended Looping Coasters (SLC’s), te verbeteren. Om het headbangen tussen de schouderbeugels te voorkomen, is er nu een nieuw systeem bedacht dat werkt met een veiligheidsvest en die beter moet aansluiten op het lichaam van de bezoekers.

Het nieuwe systeem werd voor het eerst gezien op de achtbaan Chang’e Roller Coaster in het Chinese pretpark Yinxian Resort. Deze achtbaan heeft 2 inversies en een Over-Banked Curve. Roller Coaster Master deelde foto’s van de rollercoaster en het nieuwe beugelsysteem op haar Facebook pagina.

Golde Horse is voornamelijk populair in Azië, en met name China zelf, het land van de fabrikant zelf. Het bouwde in totaal al meer dan 300 verschillende rollercoasters. De fabrikant is voornamelijk bekend geworden met het schaamteloos kopiëren van succesachtbanen van andere fabrikanten zoals de SLC en Boomerang Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma en de Sky Loop van de Duitse fabrikant Maurer Rides.

Daarom zijn er in Europa zo goed als geen achtbanen van deze fabrikant te vinden, maar in China wel, waar er niet zo veel gegeven wordt om de patentenwet. Ook het nieuwe beugelsysteem lijkt verdacht veel op het nieuwe beugelsysteem dat Vekoma zelf al introduceerde op haar nieuwe en oude achtbanen.

Het is niet de eerste keer dat Golden Horse werkt aan het comfort van haar SLC’s. In 2017 pakte de fabrikant uit met een nieuw tracktype die komaf moest maken met de pijnlijke reputatie van dit type coaster.

 

 

Foto’s: Roller Coaster Master