Space Shuttle met de grond gelijk gemaakt in Space World

Er zijn zeer droevige beelden opgedoken uit het voormalige Japanse pretpark Space World. Space World sloot op het einde van 2017 definitief de deuren. Daarna begon men aan de ontmanteling van de achtbanen, waaronder er toch enkele bijzondere exemplaren terug te vinden waren. Naast de achtbanen is nu ook de iconische Space Shuttle met de grond gelijk gemaakt.

 

Op het einde van 2017 sloot het Japanse pretpark Space World voor de laatste keer haar deuren, ditmaal voorgoed. Het 240.000 vierkante meter grote park opende in 1990 en was eigendom van een groot staalbedrijf, Nippon Steel, dat haar werkzaamheden in de industrie verkleinde en een andere uitdaging aanging. De sluiting ging gepaard met een groots vuurwerk.

 

Het park was de thuishaven van enkele eyecatchers zoals een honderd meter hoog reuzenrad en zes achtbanen. Maar ook een heuse iconische Space Shuttle stond in het park opgesteld. Het is die Space Shuttle die nu volledig is afgebroken, het gigantische ruimteschip heeft dus geen nieuwe thuis gekregen.

 

Ter vergelijking van hoe groot de Space Shuttle was, zijn hieronder enkele foto’s te zien.

Het is ook nog niet zeker of de achtbanen wel gered zullen worden. Twee achtbanen krijgen mogelijk nog een nieuw leven in een ander park. Zaturn en Venus GP werden namelijk te koop aangeboden op een website die handelt in tweedehands attracties.

 

Zaturn was een gelanceerde achtbaan, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan opende in 2006 en was de laatste achtbaan die het park geopend heeft. Zaturn had een hoogte van 62 meter en een lengte van 400 meter, de lancering ging van 0 naar 129,2 km/u in 2,3 seconden.

 

Meer informatie over het park vind je hier.

 

Foto’s: Philosopher (Themepark.nl)