Testritten nieuwe achtbaan La Récré des 3 Curés van start gegaan

La Récré des 3 Curés test momenteel volop haar nieuwe achtbaan Vertika. Deze achtbaan is van het type Euro-Fighter, gebouwd door Gerstlauer. Dit park, dat door de meerdere ex-Bobbejaanland attracties die ze in huis haalden al lachend wel eens “Bobbejaanland 2” wordt genoemd, krijgt zo een nieuwe variant van Typhoon, die je eveneens in het Belgische park kan terugvinden.

 

La Récré des 3 Curés kan binnenkort uit haar lange winterslaap ontwaken, want door de coronacrisis bleef het park tot op vandaag gesloten. Maar op 2 juni mag het park weer openen van de Franse overheid, het is in de groene zone gelegen die binnenkort weer mag opstarten. Of de nieuwe achtbaan dan al meteen is geopend is nog even afwachten. Momenteel wordt de baan volop getest.

 

 

Vertika

Vertika krijgt een verticale lifthill van 27 meter hoog en een first drop van 91°. De baan zal een lengte hebben van 440 meter en er wordt een snelheid bereikt van 80 km/h. Er zijn in het parcours twee inversies verwerkt, een looping en een kurkentrekker. Deze achtbaan is van het type Euro-Fighter, gebouwd door Gerstlauer.

 

 

De bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron & Foto’s: Parc d’attractions La Récré des 3 Curés