UK Trip 2019: Dag 9 – The Milky Way Adventure Park & Big Sheep

Tijdens deze tijden van corona nemen we jullie graag mee naar vorig jaar toen we nog wel gewoon naar onze geliefde pretparken konden gaan. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Op de negende dag van onze trip deden we het iets rustiger aan dan de dag ervoor (tijdens de achtste dag bezochten we maar liefst 6 locaties). Beginnen deden we in The Big Sheep, een pretpark dat volledig in het teken staat van schapen. Engelser dan dit kan het haast niet worden!

Vervolgens reden we naar The Milky Way Adventure Park, een pretparkje dat in het teken staat van de melkweg en de ruimte. Omdat dit parkje net iets kleiner was uitgevallen dan we verwacht hadden, en omdat we ons zo geamuseerd hadden in The Big Sheep, besloten we om terug te keren naar The Big Sheep. Daar hadden we trouwens nog een schapenrace te goed!

 

The Big Sheep:

The Big Sheep is een Engelse boerderij… we bedoelen… een Engels pretpark… of is het nu een pretparkboerderij? Hoe dan ook is het een knotsgekke plaats met talloze boerderijdieren en een handvol attracties! Het lijkt wel een uit de hand gelopen kinderboerderij te zijn. Het park is piepklein, maar het straalt de gezelligheid uit van een Duits familiepretparkje. Bezoekers kunnen er eveneens genieten van een educatieve schapenshow, een peepshow (een show waar een schaap geschoren wordt) en een heuse schapenrace als apotheose! Place your bets!

 

The Milky Way Adventure Park:

The Milky Way Adventure Park is een toeristische attractie in het Engelse Higher Clovelly, nabij het attractiepark The Big Sheep in Devon. The Milky Way Adventure Park werd door Visit Devon in 2016 uitgeroepen tot de grootste attractie van het jaar. In 2015 en 2016 was het zelfs volgens de Travellers Choice Awards van TripAdvisor een van de beste pretparken in het Verenigd Koninkrijk. The Milky Way heeft meer dan 110.000 vierkante meter aan binnen- en buitenactiviteiten. In het park zijn er drie achtbanen terug te vinden met Cosmic Caterpillar, Cosmic Typhoon en Ziggy’s Blast Quest.