Groen licht voor heropening eerste pretparken in Duitsland op 30 mei

Er is zeer goed nieuws uit Duitsland gekomen. Daar heeft de deelstaat Beieren aangekondigd dat pretparken normaal gezien op 30 mei weer geopend zullen mogen worden onder strikte voorwaarden. Pretparken als Legoland Duitsland, Bayern Park, Geiselwind en Skyline Park liggen in deze regio gelegen.

 

Het einde van de lange, donkere tunnel is in zicht. In Duitsland heeft de deelstaat Beieren beslist dat normaal gezien op 30 mei verschillende vrijetijdsactiviteiten terug opnieuw zullen mogen plaatsvinden, waaronder ook de heropening van de pretparken. Legoland Deutschland kondigde alvast aan te zullen heropenen met strikte voorzorgsmaatregelen wanneer het is toegelaten.

In Beieren zijn heel wat bekende pretparken gelegen. Het grootste pretpark is Skyline Park, dat 7 rollercoasters in haar park heeft staan. Maar ook pretparken als Freizeit-Land Geiselwind, Bayern Park en Legoland Deutschland zijn er gelegen. Voorts zijn er nog kleinere parken te vinden, zoals Churpfalzpark, Erlebnisfelsen Pottenstein, Erlebnispark Schloss Thurn, Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar, Märchenwald im Isartal en Freizeitpark Ruhpolding. Verder zijn er ook heel wat rodelbanen te vinden.

 

Andere regio’s:

Momenteel is het nog onduidelijk wat de andere regio’s in Duitsland zullen doen. Mogelijks zullen de komende dagen en weken ook andere deelstaten een gelijkaardige beslissing nemen. Onder andere Noordrijn-Westfalen, dat vlak bij de Belgische en Nederlandse grens gelegen is, liet eerder al weten erg snel de coronamaatregelen te willen afbouwen. Zij vinden dat het nu allemaal veel te lang duurt.

In Noordrijn-Westfalen zijn belangrijke pretparken gelegen, zoals Phantasialand en Movie Park Germany. Maar ook andere parken, zoals Fort Fun Abenteuerland, Potts Park, Kernie’s Familienpark, Rocolinos Kinderwelt, Mc-Play Kinderland, Schloß Beck Freizeitpark, Familienpark Herne, Family Paradise en Jackelino Kinderland zijn in deze deelstaat gelegen. In Safariland Stukenbrock opende eerder al het safarigedeelte, maar bleven de attracties voorlopig nog gesloten.