Achtbaan Twister uit Lightwater Valley heeft nieuwe eigenaar

De achtbaan Twister uit het Engelse pretpark Lightwater Valley heeft een nieuwe eigenaar gevonden. De rollercoaster zal voortaan gaan rondreizen op de Britse kermissen. Vorig jaar nam Lightwater Valley afscheid van de rollercoaster nadat er eerder tijdens dat jaar een 6-jarige jonge uit de achtbaan viel.

 

Het was een verschrikkelijk moment toen in mei 2019 een zesjarig jongetje uit de achtbaan Twister viel in het Engelse pretpark Lightwater Valley. Als bij wonder overleefde de jongen het ongeval, maar hij liep wel zeer ernstige verwondingen op. Lightwater Valley hield de achtbaan voor de rest van het seizoen gesloten en verwijderde die afgelopen winter uit haar park.

Twister werd geopend in 2001 in Lightwater Valley en heeft er jarenlang zonder problemen haar rondjes gemaakt. Het is een Spinning Wild Mouse rollercoaster van de Franse fabrikant Reverchon. Deze heeft een lengte van 420 meter, is 13 meter hoog en behaalt een snelheid van 46,8 km/u. Themeparkfreaks bezocht het park nog enkele weken voor het ongeluk gebeurde. De foto’s van ons bezoek kan je hier bekijken.

 

Ondertussen heeft de rollercoaster een nieuwe eigenaar gekregen. Het is de Britse exploitant Emmerson Edwards die met de rollercoaster door het Verenigd Koninkrijk zal rondreizen. Het is trouwens niet de enige achtbaan die de exploitant overkocht dit jaar, want eerder maakten we ook al bekend dat Edwards de Lilla Bergbanan uit het Zweedse pretpark Furuvik opkocht die eveneens deze winter het park verliet.

Tot slot kocht Emmerson Edwards nog een derde achtbaan. Het gaat over Happy Caterpiller die vorig jaar in het Engelse South Parade Pier stond. Naast South Parade Pier stond de achtbaan ook nog in Clarence Pier, South Pier, Dreamland en Southport Pleasureland. Dit zijn allemaal pretparken in het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Bron: Coaster-Count

Foto: Timothy Meersman