Tweede nieuwe achtbaan Energylandia in opbouw

In Energylandia zijn ze na het vervolledigen van hun nieuwe lanceerachtbaan Abyssus begonnen met de installatie van hun tweede nieuwe achtbaan voor dit jaar. Deze Family Boomerang ligt tevens ook in het gloednieuwe themagebied Aqualantis en bereikte al zijn hoogste punt.

 

In het Poolse Energylandia gaan ondanks de coronacrisis de werkzaamheden aan hun nieuwe themagebied Aqualantis gestaag verder. Nadat een aantal maanden geleden bekend raakte dat er nog een tweede achtbaan in het nieuwe gebied kwam te staan, was het een kwestie van tijd voordat de eerste baandelen de hoogte in gehesen gingen worden.

 

Op recente foto’s van FOMO Coaster is te zien dat naast de felblauwe lanceerachtbaan Abyssus een tweede bruinachtig gekleurde achtbaan komt. Het hoogste punt, het topje van de lifthill, is al bereikt. Deze tweede nieuwe achtbaan is een zogenaamde Family Boomerang, die net als Abyssus wordt geleverd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Gek genoeg staat er enkele honderden meters verder al eenzelfde type achtbaan, met een andere lay-out wel te verstaan. Het ritverloop van deze nieuwe Boomerang is identiek aan die van Saven, die normaal gezien komende zomer opent in het Deense Fårup Sommerland.

 

Aqualantis

Op de bouwfoto’s is ook duidelijk de stand van zaken over het gehele themagebied te aanschouwen. Zo is te zien dat niet alleen Abyssus maar ook de Zamperla Disk’O Coaster volledig zijn opgebouwd. Daarnaast wordt er op verschillende plekken nog naarstig verder gewerkt aan de ruwbouw van alle gebouwen in het nieuwe gebied. Ook zijn ze op bepaalde plekken al begonnen met het toevoegen van de eerste thematisering.

Een openingsdatum voor deze nieuwe uitbreiding is momenteel nog niet gecommuniceerd. Volg het project op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Foto’s: FOMO Coaster