Fotoreeks Rusland – Pretparken in Moscow – Deel 1

Tijdens deze tijden van corona blikken we graag terug op leuke reizen die de afgelopen jaren gemaakt werden. In 2014 trokken Rudy, Hilde, Wim en André er op uit naar Rusland om daar de parkjes te gaan verkennen. De leuke foto’s die ze trokken willen we graag met jullie delen.

 

De eerste grote stad die ze bezochten was Moscow, de hoofdstad van het land. Daar bezochten ze onder andere de Russian Exhibition Center, een groot park waar ook twee pretparken terug te vinden zijn die op nog geen halve kilometer van elkaar gelegen zijn.

 

VVC Wheel Park:

Rudy en André bezochten in 2014 VVC Wheel Park in de Russische hoofdstad Moscow City, dit park is gelegen in het Russian Exhibition Center. VVC Wheel Park werd uitgebaat door de Russische fabrikant de Pax Company die er in de loop der jaren vier rollercoasters bouwde. Tijdens het bezoek in 2014 stonden er 2 achtbanen die gebouwd werden door de Pax Company.

Formula is een achtbaan met de zelfde lay-out heeft als Formule 1 in Parc Saint Paul, dit wil zeggen dat het een soort wilde muis achtbaan 2.0 is met veel steilere drops en met bochten die naar buiten toe overhellen. Er is leuke airtime op deze baantjes te vinden!

Maar de spectaculairste coaster was Cobra, een shuttle loop coaster met een looping er in en twee verticale spikes. Deze was 46 meter hoog en 150 meter lang. Helaas hield het park eind 2015 op te bestaan.

Attrapark:

Attrapark is gelegen in de Russische hoofdstad Moscow City. Het is een klein pretpark gelegen in het grote Russian Exhibition Center waar indrukwekkende bouwwerken te zien zijn. Tijdens het bezoek van Rudy en André in 2014 stonden er in dit park 3 rollercoasters.

De grootste was Dragon, een soort zyklon coaster met een looping er in. De kleinste was de Mini Coaster, dit is een single helix coaster van de Italiaanse fabrikant L&T Systems. Wilde Maus was een wilde muis achtbaan gebouwd door de Duitse fabrikant Maurer Rides.

De laatste twee genoemde achtbanen staan sinds 2019 in een ander Russisch pretpark, namelijk Detskiy Park, die ook de legendarische Euro-Star in haar park heeft staan. De Euro-Star is een gigantisch transportabele hangende achtbaan die gebouwd werd door Intamin en Giovanola en vroeger rondreisde op de Duitse kermissen. Deze achtbaan heeft 4 inversies en behaalt een snelheid van 80 km/u.

Sinds 2017 is dit park gesloten en wordt het helemaal gerenoveerd. Het park moet heropende met nieuwe achtbanen. Een Boomerang achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma en een Junior Coaster, model 335m, van de zelfde fabrikant. De heropening is voorzien voor 2020.

Cosmic – Kosmik:

Kosmik is een kleinschalig pretparkje in de hoofdstad Moscow. Tijdens het bezoek van Rudy in 2014 stond er een achtbaan met Sputnik die gebouwd werd door de Russische fabrikant Yeisk Plant Attraction. Deze rollercoaster heeft een lengte van 164 meter en behaalt een snelheid van 35 km/u.