Disk’O Coaster opgebouwd in Energylandia

In het Poolse pretpark Energylandia gaan ondanks de coronacrisis de werkzaamheden aan de nieuwe themazone Aqualantis volop verder. De nieuwe achtbaan Abyssus is zo goed als volledig opgebouwd en onlangs deelde een fansite foto’s van de Disk’O Coaster die nagenoeg klaar is.

 

Het Poolse Energylandia is volop bezig met de bouw van hun nieuwe zone Aqualantis. Een van de attracties hier wordt een Disk’O Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Deze attractie werd de laatste dagen opgebouwd in het park en zal de naam Disco Coaster dragen.

 

 

Verder openen in deze zone Aqualantis Grotto Expedition, een rustig boottochtje en Whirlpool Water Fight een soort Twist & Splash attractie waarbij men op elkaar kan schieten met water. Ook zagen we op enkele eerdere bouwfoto’s een kleine vrijevaltoren. Verder zal de zone een restaurant en enkele shops krijgen. Voor het entertainment komt er een duikshow met Aqua jump.

Nog meer attracties vinden we terug met de Family Boomerang Coaster, dit is een achtbaan waarbij de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts het parcours afleggen. Deze zal een snelheid krijgen van 60 km/u en een hoogte hebben van 24,2 meter.

Maar de grote blikvanger wordt uiteraard Abyssus. Abyssus wordt een achtbaan van 1320 meter lang waarbij je twee keer gelanceerd zal worden. De Nederlandse fabrikant Vekoma staat in voor de bouw. De maximale hoogte is 38,5 meter. De topsnelheid zal 100 km/u bedragen. De baan zit vol met leuke bochtjes, heuvels, een hele reeks aan tunnels en interacties met het water rondom.

 

 

Meer bouwupdates vindt u hier.

 

Bron: Energylandia