Nieuw laagje verf voor houten achtbaan in Dutch Wonderland

In het Amerikaanse pretpark Dutch Wonderland mogen de poorten voorlopig nog niet open vanwege de coronapandemie, maar dat betekent niet dat het park stilzit. Hat park voorzag haar houten achtbaan van een nieuw en kleurrijk laagje verf.

 

Dutch Wonderland heeft dit jaar van de sluitingsperiode gebruikgemaakt om haar houten achtbaan Kingdom Coaster te voorzien van het nodige onderhoud en een fris laagje verf. Deze achtbaan is bijzonder kleurrijk te noemen dankzij een paarse track en een blauwe structuur. Toch had deze baan niet altijd deze kleur. Toen de achtbaan geopend werd in 1992 was ze volledig wit.

Kingdom Coaster

Kingdom Coaster was het allereerste project dat het voormalige bedrijf Custom Coasters International mocht bouwen. Met een hoogte van 17 meter en een lengte van 610 meter behaalt de achtbaan een snelheid van 65 km/u. Het gaat dus over een bescheiden eerste project. Vanaf de opening in 1992 tot 2006 ging deze achtbaan nog door het leven als Sky Princess.

 

 

Bron en foto’s: Dutch Kingdom, Baynum Painting